Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Vijesti UO Šibenik
 

Zaključci 26. Susreta ribara Hrvatske obrtničke komore

29. Listopad 2023. / Cijeli članak »
 

26. Susret ribara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održan je u Šibeniku, u Hotelskom naselju Solaris od 26. do 28. listopada 2023. godine. Domaćin je bila Obrtnička komora Šibensko-kninske županije. Susret je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković uz prisustvo brojnih predstavnika državnih i znanstvenih institucija te brojnih ribara iz cijele Hrvatske.
Teme Susreta bili su aktualno stanje u lokalnom i nacionalnom ribarstvu, novi propisi i inspekcijski nadzor u ribarstvu, izazovi Nature 2000 i Strategije EU-a za bioraznolikost do 2030. godine i iskoristivost sredstava iz EU fondova i naredno programsko razdoblje za ribarstvo.
Susreti su završeni predstavljanjem zaključaka, odnosno traženja koja Ceh ribarstva upućuje nadležnim institucijama.
Ovogodišnji zaključci su da ribari trebaju biti stalno i aktivno uključeni u izradi proglašenja zaštićenih područja na moru; da je radnike u ribarstvu potrebno smatrati deficitarnom radnom snagom zbog lakšeg zapošljavanja strane radne snage; da se pomorski dodatak treba povećati s 33 eura na 53 eura; da je potrebno u sportski i rekreacijski ribolov uvesti obavezu slanje podataka zbog praćenja stanja stokova te da je potrebna brža obrada zahtjeva za državnu potporu za štete na uzgajalištima dagnji te nastavak aktivnosti na utvrđivanju štete na uzgajalištima kamenica.
Idući Susret ribara, 27. po redu, održat će se u Zadarskoj županiji.

Plaketa Zlatne ruke s priznanjem – Antonija Soža 2023.

5. Srpanj 2023. / Cijeli članak »
 

Na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore koja se održala 5. srpnja 2023. godine u Zagrebu pod  visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, dodijeljena su najviša priznanja pod nazivom "Zlatne ruke" za uspješan rad i doprinos hrvatskom obrtništvu.
Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem dobila je šibenska obrtnica Antonija Soža koja već 22 godine uspješno vodi Frizerski salon Blondie. Antonija redovito sudjeluje na značajnim predstavljanjima i edukacijama a njene frizerske kreacije ostavile su jedinstven pečat na revijama šibenskih obrtnika FIGURIN.  Od samih početaka svog obrtničkog staža, Antonija Soža se aktivno uključila u rad komorskog sustava, a neumorno daruje svoju energiju i vrijeme u humanitarnim akcijama.

HOK OBRTNIK PLUS: Osigurajte si dvije godine nepromijenjenih cijena električne energije

11. Travanj 2022. / Cijeli članak »
 

Hrvatska obrtnička komora nastavlja suradnju s HEP Opskrbom kroz projekt HOK Obrtnik plus kojim osigurava pogodnosti svojim članovima.
Zbog nepovoljnih tržišnih kretanja za ugovore o opskrbi koji će se primjenjivati u svibnju, lipnju i srpnju 2022. godine ponuđena cijena električne energije će biti viša, ali i dalje najpovoljnija koja se može ponuditi u trenutku ugovaranja usluge.
Napominjemo da kroz projekt HOK Obrtnik plus imate zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena bez obzira na tržišna kretanja. Naime, članovi HOK-a sklapaju ugovor na rok od 2 godine i HEP Opskrba jamči ugovorenu cijenu za obje godine bez obzira na nepovoljna tržišna kretanja koja se predviđaju tijekom cijele 2022. i 2023. godine.

HEP Opskrba korigira uvjete svaka 3 mjeseca za članice HOK-a kojima ističe ugovor ili koji prvi puta ulaze u ugovorni odnos.
Članovima HOK-a koji pripadaju kategoriji Poduzetništvo, a nisu obrtnici HEP Opskrba će ponuditi sklapanje ugovora pod uvjetom da imaju potrošnju električne energije manju od 0,5 GWh godišnje.
Ugovor o opskrbi prema navedenim uvjetima sklapat će se s korisnicima koji pravovremeno dostave potpisani ugovor, a najkasnije do 17.06.2022. kako bi opskrba mogla započeti najkasnije s 01.07.2022.
Za sve informacije o uvjetima i pogodnostima članovi HOK-a trebaju se obratiti prodajnim predstavnicima HEP Opskrbe putem besplatnog info telefona HEP Opskrbe 0800 5255. Upit možete poslati i putem e-maila obrtnik@hep.hr  s imenom i prezimenom, nazivom obrta i OIB-om. Od predstavnika HEP Opskrbe zatražite svoju neobvezujuću ponudu i doznajte sve o pogodnostima koje vam je osigurala Hrvatska obrtnička komora.
 

„Obrtnici za stradale od potresa“ - Humanitarna akcija Hrvatske obrtničke komore

4. Siječanj 2021. / Cijeli članak »
 

Hrvatska obrtnička komora donirala 50 agregata za struju, otvoren i žiro račun na koji će se prikupljati sredstva za potrebe stradalih u potresu

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore donio je odluku o otvaranju posebnog žiro-računa i pokretanju humanitarne akcije naziva „Obrtnici za stradale od potresa“ koja ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stradalima od potresa. Obrtnici iz cijele Hrvatske, kao i kolege obrtnici iz drugih zemalja pokazali su ogroman interes za pomoć stradalim područjima, pa ih pozivamo da se  uključe i uplate sredstva na žiro račun otvoren za donacije. Prikupljena sredstva bit će namjenski raspoređena tamo gdje je pomoć najpotrebnija.
Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti donacije je HR29 2340 0091 5111 1052 1, s pozivom na broj HR00  OIB uplatitelja.

Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti swift adresu: PBZGHR2X

Hrvatska obrtnička komora donirala je 50 agregata od 2kW, 28.000 m2 plastične folije za pokrivanje uništenih krovišta te organizirala dostavu 200 kg kruha dnevno u Petrinju. Pomoć je to koja je potrebna trenutno, jer je puno ljudi ostalo bez svojih domova, a pojedina mjesta još uvijek nemaju struju, s obzirom da će uklanjanje kvarova na mrežama potrajati.
Ceh ugostitelja HOK-a i Udruženja ugostitelja Grada Zagreba pripremaju dnevno 300 toplih obroka koji se razvoze stradalima u koordinaciji s Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije i Udruženjem obrtnika Sisak.
Pomoć u saniranju štete uzrokovane potresima na ovom području bit će potrebna kroz duže vrijeme, stoga svi oni koji su na bilo koji način oštećeni, moraju znati da nisu prepušteni sami sebi.

Obavijest obrtnicima

20. Ožujak 2020. / Cijeli članak »
 

Zbog novonastale situacije uzrokovane koronavirusom a u svrhu sprječavanja širenja bolesti, Udruženje obrtnika Šibenik privremeno regulira svoj rad na način da sve komunikacije obavlja putem telefona, pošte i elektronske pošte od 23. ožujka 2020. godine.

Uz kontak informacije na stranici Udruženja obrtnika Šibenik,možete se javiti i na mob.: 098/296 894, 098/98 410 78

Važno:

KORONAVIRUS – INFO TELEFON: 113

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije
Epidemiolog u pripravnosti: 091/434 1201
 

Prilagodba rada i mogućnosti vezane uz poslovanje obrtnika u novonastaloj situaciji pandemije virusa

20. Ožujak 2020. / Cijeli članak »
 

Kako nam je na prvom mjestu odgovornost prema našim članovima i zaposlenicima te zaštita njihovog zdravlja, Hrvatska obrtnička komora privremeno je reorganizirala rad cjelokupnog komorskog sustava. U specifičnim okolnostima trenutne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj od velike je važnosti da djelujemo koordinirano, odgovorno i smireno kako bismo svi što lakše prebrodili situaciju u kojoj smo se našli.
Obrtnicima su za sva pitanja na raspolaganju djelatnici Hrvatske obrtničke komore, županijskih obrtničkih komora  i udruženja obrtnika.
Podsjećamo obrtnike da na web stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Vlade RH https://www.koronavirus.hr/ prate ažurne i provjerene informacije.
Također, sve nove prijedloge i upite vezane uz poslovanje u novonastalim okvirima možete poslati na e-mail korona@hok.hr.
Hrvatska obrtnička komora putem svog sustava obavještavanja članovima šalje informacije, čija je pravodobnost naročito važna u ovim izvanrednim okolnostima.
Pozivamo obrtnike koji nisu u sustavu evidencije kontakata (e-mail adrese i telefonske brojeve) da ih dostave Udruženju obrtnika Šibenik na mail: uo.sibenik@hok.hr ili na mob: 0989841078 i 098296894 te na taj način dobivaju sve aktualne informacije iz područja obrtništva.
Velik broj predloženih mjera od strane Hrvatske obrtničke komore usmjerenih rasterećenju obrtnika već je usvojen, a Hrvatska obrtnička komora svim raspoloživim sredstvima i dalje aktivno radi na prijedlozima konkretnih mjera kojima će zaštititi svoje članove te im osigurati održavanje stabilnog poslovanja. Također podsjećamo i na Odluku Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja
Za vas smo izradili popis mogućnosti vezanih uz poslovanje i radne procese te predloške koji su važni za postupanja u novonastaloj situaciji te ih je moguće preuzeti niže.

Odluka Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

Predlošci za odluke obrtnici

Prilagodba rada i mogućnosti postupanja obrtnika

Obavijest prijevoznicima: Popis lokacija karantena za vozače po županijama

17. Ožujak 2020. / Cijeli članak »
 

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izdalo je "Uputu o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila", a ona se odnosi na trgovačka društva i obrte te vozače teretnih vozila koji imaju istovar robe u Hrvatskoj.
Na području svake županije uspostavljena je karantena s parkirališnim prostorom za kamione, u kojoj će biti smješteni domaći vozači teretnih vozila nakon istovara tereta.

U prilogu se nalazi popis lokacija određenih za karantenu vozača, na području pojedine županije.

Popis lokacija za karantenu vozača

Dopuna Upute za karantene za vozače teretnih vozila

16. Ožujak 2020. / Cijeli članak »
 

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je dopunu Upute za karantene za vozače teretnih vozila a koja se odnosi na popis lokacija objekata za karantene za vozače, što svaka lokacija objekta za karantene mora imati, postupak nakon prelaska granice i postupak prijema u karantenu.

 

 < 1 2 3 4 5 >  Zadnji
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.