Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Najave događanja UO Šibenik
 

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

29. Ožujak 2024. / Cijeli članak »
 

Majstori ljepote - Susret frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore

6. Ožujak 2024. / Cijeli članak »
 

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom, od 8. do 10. ožujka 2024. na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a", kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja.

4. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

22. Veljača 2024. / Cijeli članak »
 

Hrvatska obrtnička komora organizira 4. Susret graditelja koji će se održati 1. i 2. ožujka 2024. godine, u Sisku, Hotel Panonija.

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore je manifestacija koja okuplja obrtnike i ostale dionike u obavljanju građevinskih djelatnosti.
Stručni skup će se održati kroz predavanja i panel rasprave.
U prvom dijelu skupa, u sklopu panel rasprave ''Konstrukcijska obnova – aktualno stanje i izazovi'' pružit će se prikaz aktualnosti u kontekstu potresne obnove.
U drugom dijelu, kroz predavanja i panel raspravu s naslovom ''Obrazovanje i budućnost radne snage'', dotaknut ćemo se izazova i perspektiva vezanih uz dostupnost kvalificirane radne snage u sektoru. 
Zadnja panel rasprava ''Problematika u procesu gradnje'' fokusirat će se na aktualnu problematiku u graditeljstvu, a posebna pažnja posvetit će se odnosima između izvođača i projektanata, kao i izazovima koji proizlaze iz zabrane građevinskih radova tijekom turističke sezone. 

Pozivamo građevinare i ostale zainteresirane da se odazovu u što većem broju te da svojom nazočnošću doprinesu ovom izuzetno značajnom susretu.

Službena verzija programa će, uz ostale informacije, biti dostupna na web stranicama Hrvatske obrtničke komore: www.hok.hr.
 

Čestit Božić i sretna 2024. godina!

15. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Svim obrtnicama i obrtnicima Udruženja obrtnika Šibenik, čestit Božić te sretnu i uspješnu 2024. godinu želi

Predsjednik

Joso Smolić

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

2. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, ove godine se održava u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj, Hotel Well) od 26. do 28. studenoga 2023. godine.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje aktualne problematike u sektoru, razmjena mišljenja različitih dionika i njihovih specifičnih perspektiva te pronalaženje rješenja i modela unapređenja poslovanja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika, ključnih za stvaranje i održavanje statusa Hrvatske kao svjetske turističke velesile.

Neke od tema koje će biti obrađene kroz stručna predavanja i panel rasprave na ovogodišnjem kongresu su:
• nedostatak kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu;
• novosti vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu;
• pregled trenutnog stanja u sektoru,
• potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj.

U panel raspravama sudjelovat će predstavnici državnih tijela, stručnjaci i dionici iz ugostiteljsko-turističkog sektora.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a partner Hrvatska turistička zajednica.
Tijekom Kongresa, osigurat ćemo i komercijalne prezentacije, koje mogu biti prilika za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih uz ugostiteljstvo.

PROGRAM DOGAĐANJA 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

 

 

 

 

Blagoslovljen Božić i sretna nova 2023. godina

23. Prosinac 2022. / Cijeli članak »
 

Blagoslovljen Božić, sretnu i uspješnu novu 2023. godinu svim obrtnicima i građanima želi

Joso Smolić

Predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik

Uskrsni doručak u Šibeniku, Rogoznici i Skradinu ponovo poslije dvije godine pauze

13. Travanj 2022. / Cijeli članak »
 

Poslije dvogodišnje pauze, Udruženje obrtnika Šibenik s gradovima Šibenik i Skradin te općinom Rogoznica i njihovim turističkim zajednicama organizira tradicionalni Uskrsni doručak u Šibeniku, Rogoznici i Skradinu.
Uskrsni doručak u Rogoznici bit će na sam Uskrs a u Šibeniku i Skradinu na Uskrsni ponedjeljak.

Uz prigodni kulturno-umjetnički program, bogati blagdanski stol pripremit će naši vrijedni ugostitelji koji će i ove godine ponuditi tradicionalna jela svoga kraja koja se pripremaju za Uskrs i dobro poznatu mega fritaju.
 

Uskrsni doručak u Šibeniku, Rogoznici i Skradinu

19. Travanj 2019. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik zajedno s gradovima Šibenikom i Skradinom te općinom Rogoznica i njihovim turističkim zajednicama organizira tradicionalnu manifestaciju „Uskrsni doručak“.

Na sam Uskrs, 21. travnja, Uskrsni doručak organizira se u Rogoznici u 11.00 sati ispod Crkvenih skala i u Skradinu u 11.00 sati, na Trgu kneza Domagoja.

Na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja, Uskrsni doručak organizira se u Šibeniku u 10.30 sati na Trgu Pavla Šubića, ispred zgrade Županije

Pozivamo sve žitelje naše županije i goste da nam se pridruže na ovoj tradicionalnoj manifestaciji i uživaju u delicijama blagdanskog stola i prigodnom kulturno-zabavnom programu.
 

 1 2 3 > 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.