Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Vijesti UO Šibenik
 

Nove odluke vezane uz higijenski minimum i sanitarne knjižice 2024.

26. Travanj 2024. / Cijeli članak »
 

Ministarstvo zdravstva donijelo je nove odluke koje se odnose na higijenski minimum i sanitarne knjižice.
1. Odluka o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju osoba
2. Odluka o visini troškova zdravstvenih pregleda osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru.
Odluke stupaju na snagu 1. srpnja 2024. godine a iznosi koji se odnose na spomenute obveze (higijenski minimum, sanitarna knjižica), smanjeni su za 50%.

20. jubilarni Uskrsni doručak Udruženja obrtnika Šibenik

2. Travanj 2024. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik  sa svojim Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika organiziralo je za građane i goste grada Šibenika, 20. jubilarni Uskrsni doručak.  Zajedno s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Gradom Šibenikom nastavlja se čuvanje  naših običaja i jela koja se blaguju za Uskrs.
Na Uskrsni ponedjeljak, za bogati blagdanski stol prepun domaćih jela, od pogača, jaja, pršuta, sira do pancete i brojnih drugih namirnica i slastica, pobrinuli su se ugostitelji, članovi Udruženja obrtnika Šibenik koji su pripremili i omiljenu mega fritaju.

Šibenik je bio među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je krenuo s organizacijom ove manifestacije.
- Zašto smo krenuli s ovim prije 20 godina? Da pokažemo našoj djeci kako su naši očevi, djedovi i bake blagovali za Uskrs. Vidimo da smo uspjeli u tome. Uspjeli smo i privući dobar dio gostiju koji dolaze u Šibenik zbog ovoga. Veseli nas što vidimo puno djece, oni su naša budućnost koja će nastaviti ovu tradiciju, kazao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik.

Uskrsni doručak je, za sve građane i brojne strane i domaće goste, održan i u Rogoznici na sam Uskrs te u Skradinu na Uskrsni ponedjeljak.

20 godina Uskrsnog doručka u Šibeniku

29. Ožujak 2024. / Cijeli članak »
 

Prošlo je 20 godina od  prvog Uskrsnog doručka u Šibeniku kojeg je Udruženje obrtnika Šibenik  sa svojim Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika organiziralo za građane i goste grada Šibenika.  Zajedno s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Gradom Šibenikom nastavlja se čuvanje  naših običaja i jela koja se blaguju za Uskrs.
Uskrsni doručak u Šibeniku održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja na Trgu  Pavla Šubića I u 11 sati.
Uskrsni domjenak u Skradinu održat će se na Uskrsni ponedjeljak u 13 sati  na Trgu kneza Domagoja a u nedjelju, na  Uskrs, Uskrsni doručak u Rogoznici  održat će se u 11 sati na središnjem dijelu rive.

Majstori ljepote 2024 - Susret frizera i kozmetičara

6. Ožujak 2024. / Cijeli članak »
 

„Majstori ljepote 2024.“ okupljaju predavače iz New Yorka i Kine, suce iz Londona i stotine domaćih stručnjaka i učenika.

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) od 8. do 10. ožujka 2024. na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a", kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja na teme stanja u struci, nedostatke radne snage, sustava obrazovanja, poticaja za naukovanje te mnoge druge. Povodom ove manifestacije sastat će se Ceh frizera i kozmetičara HOK-a, formulirati rješenja za aktualne probleme koji otežavanju njihovo poslovanje i uputiti ih nadležnim tijelima na postupanje s ciljem unapređenja struke.

Posebno atraktivan dio programa će biti show i stručna radionica na temu svečanih frizura koju će voditi poznati frizer Farrukh Shamuratov. S 15 godina iskustva u frizerskom svijetu, 10 godina podučavanja i 580 održanih edukacija, Farrukh će otkriti najnovije frizerske tehnike koje hrvatska publika nije  imala priliku vidjeti, a do sada je prenio svoje znanje na više od 12 tisuća frizera iz 30 zemalja diljem svijeta. Iz daleke Kine na okupljanje majstora ljepote stiže i Pei Wang, svjetska prvakinja u kozmetičkoj njezi. Također, Davor Bilman će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako pomoću Skenera osobnosti unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima.
Zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, posjetiteljice starije od 38 godina koje nisu minimalno godinu dana obavljale isti pregled će moći tijekom subotnjeg programa manifestacije, uz potvrdu o kupljenoj ulaznici za Majstore ljepote i prethodnu najavu na majstoriljepote@hok.hr, obaviti besplatnu mamografiju. Partner događanja NZJZ Andrija Štampar će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

Program događanja se nalazi na poveznici.

4. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

22. Veljača 2024. / Cijeli članak »
 

Hrvatska obrtnička komora organizira 4. Susret graditelja koji će se održati 1. i 2. ožujka 2024. godine, u Sisku, Hotel Panonija.

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore je manifestacija koja okuplja obrtnike i ostale dionike u obavljanju građevinskih djelatnosti.
Stručni skup će se održati kroz predavanja i panel rasprave.
U prvom dijelu skupa, u sklopu panel rasprave ''Konstrukcijska obnova – aktualno stanje i izazovi'' pružit će se prikaz aktualnosti u kontekstu potresne obnove.
U drugom dijelu, kroz predavanja i panel raspravu s naslovom ''Obrazovanje i budućnost radne snage'', dotaknut ćemo se izazova i perspektiva vezanih uz dostupnost kvalificirane radne snage u sektoru. 
Zadnja panel rasprava ''Problematika u procesu gradnje'' fokusirat će se na aktualnu problematiku u graditeljstvu, a posebna pažnja posvetit će se odnosima između izvođača i projektanata, kao i izazovima koji proizlaze iz zabrane građevinskih radova tijekom turističke sezone. 

Pozivamo građevinare i ostale zainteresirane da se odazovu u što većem broju te da svojom nazočnošću doprinesu ovom izuzetno značajnom susretu.

Službena verzija programa će, uz ostale informacije, biti dostupna na web stranicama Hrvatske obrtničke komore: www.hok.hr.
 

Poziv na webinar “Sve što trebate znati o napojnicama”

22. Veljača 2024. / Cijeli članak »
 

Pozivamo vas na besplatni webinar „Sve što trebate znati o napojnicama“  u petak 23. veljače 2024. s početkom u 15 sati.
Naime, od 1. siječnja 2024. primjenjuje se novi model fiskalizacije napojnica kao mogućnost za sve one koji u okviru svojih djelatnosti primaju napojnice (npr. ugostitelji, frizeri, kozmetičari, taksisti itd.). Uvođenje mogućnosti naplate napojnica kartičnim putem ovisi o odluci svakog obrtnika i nije obavezno.
Predavanje će održati predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore Đurđica Mostarčić koja će govoriti o tome tko može primati napojnice, kako ih pravilno prijaviti Poreznoj upravi, kako se, kada i komu mogu isplatiti i drugim bitnim informacijama koje su relevantne za ovu temu.
Webinar ćete moći pratiti uživo putem  Facebook i YouTube stranice.

Vodič za poslovanje u obrtu 2024.

19. Siječanj 2024. / Cijeli članak »
 

S ciljem pružanja podrške poslovanju obrtnika ali i onima koji će to tek postati, Hrvatska obrtnička komora pripremila je Vodič za poslovanje u obrtu.
S obzirom na različite prednosti svakog oblika poduzetništva, ključno je pažljivo procijeniti specifičnu situaciju i okolnosti te odabrati ono što najbolje odgovara konkretnim prilikama. Stoga,  Vodič za poslovanje u obrtu pruža osnovne informacije na jednostavan način, obuhvaćajući teme kao što su otvaranje obrta, zapošljavanje radnika, obrazovanje u obrtu, minimalni tehnički uvjeti, porezi, doprinosi i druge financijske obveze, računovodstveno poslovanje, financiranje obrta i slično.

Šibenski obrtnici podijelili tisuću porcija bakalara

22. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i ove su godine uoči Božića građanima i gostima Šibenika tradicionalno pripremili i podijelili bakalar kako bi pridonijeli blagdanskom ozračju u staroj gradskoj jezgri. Kuhali su ga i dijelili  članovi Udruženja obrtnika Šibenik te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić iz gradske uprave.
Pripremali su ga u mega tavi pokraj zgrade šibenskog kazališta, a nisu izostale ni fritule šibenskih obrtnika i kuhano vino.

- To je već tradicija, svake godine par dana prije Božića podijelimo tu omiljenu božićnu deliciju skuhanu u našoj mega-teći. Uzeli smo najkvalitetniji krumpir i bakalar koji se danas može naći na tržištu. Tradicionalno smo tim namirnicama donirali Pučke kuhinje Caritasa u Šibeniku i Kninu i imamo više od tisuću porcija bakalara – rekao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.
 

 1 2 3 >  Zadnji
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.