Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Vijesti UO Šibenik
 

Poziv na 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija

18. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 
9-sekcija racunovodja

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore organizira 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija koji će se održati 16. prosinca 2023. u hotelu Well, Terme Tuhelj.
Termin održavanja: 16. prosinca 2023.
Dolazak sudionika moguć je od 15. prosinca 2023. od 14:00 sati
Smještaj je organiziran u hotelu Well, Terme Tuhelj
16. prosinca 2023. ( subota)  u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima održavat će se predavanja i okrugli stolovi na aktualne teme.
Prijave za smještaj sudionika vrše se putem poveznice: https://bit.ly/49Ay4dY
Prijavu smještaja putem poveznice moguće je izvršiti do najkasnije do 1. prosinca 2023. godine. Nakon navedenog datuma, hotel neće biti u mogućnosti jamčiti smještaj.

Majstori ljepote: U ožujku 2024. u Zagrebu - TOP događanje koje će okupiti nekoliko stotina hrvatskih frizera i kozmetičara

17. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK), u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, će sljedeće godine na jednom mjestu okupiti vodeće hrvatske frizere i kozmetičara pod kapom višednevnog stručnog događanja pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a".
Ova beauty manifestacija će se održati od 8. do 10. ožujka 2024. godine, kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024., te će pružiti uvide u najnovije trendove i izazove koji oblikuju ovu industriju. U sklopu višednevnog događanja će se održati državno natjecanje frizera i kozmetičara, ali i natjecanja za učenike strukovnih škola  te niz zanimljivih panela i rasprava – programi koje će privući najbolje domaće talente iz frizerskog i kozmetičkog svijeta, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i kreativnost.
BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024., sajam u okviru kojeg će se predstaviti „Majstori ljepote“, pozicionirao se kao najutjecajnije regionalno događanje posvećeno ljepoti, koje ove godine obilježava 25. rođendan. Mjesto je to okupljanja najpoznatijih domaćih, ali i svjetskih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova te se  pozicionirao se kao centralna međunarodna platforma za stručnjake iz kozmetičke i frizerske industriju. Događaj je jednako namijenjen profesionalcima, ali i široj publici koja će imati priliku doživjeti širok spektar proizvoda i usluga u ovom dinamičnom sektoru, sve na jednom mjestu. U sklopu ovog događanja održat će se i „Estetica po tvojoj mjeri“, konferencija koja na jednom mjestu u panel raspravama i predavanjima okuplja najzvučnija imena estetske medicine, plastične kirurgije, kozmetologije, nutricionizma, endokrinologije i psihologije, uz osobe iz javnog života, koje će iznijeti svoje  poglede na estetske promjene i trendove.
Upite postavite putem e-mail adrese majstoriljepote@hok.hr.

20. nastup šibenskih obrtnika na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

14. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik je i ove godine predstavilo autohtone proizvode svojih obrtnika na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije koji se održao u Križevcima od 10. do 12 studenog 2023. godine.
Na sajmu s gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstava, predstavili su se sljedeći šibenski obrtnici: „Karmen“ Krojačko-dizajnerski obrt, „Deni Design“ Obrt za izradu nakita, „Zlatarna Simon Čivljak“, „Sani Design By Đina Grbin“, Kućna radinost „ŠIBENIK“, "MADIT" Zajednički obrt za izdavačku djelatnost i propagandu i „SAPUNOTEKA“ obrt za uslužne djelatnosti, trgovinu i proizvodnju.
Udruženje obrtnika Šibenik, sa svojim predsjednikom Josom Smolićem, obilježilo je 20 godina uspješnog predstavljanja svojih obrtnika na navedenom sajmu.

Jedinstven obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti

13. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore inicirala je prijedlog izrade jedinstvenog obrasca svih banaka za utvrđivanje kreditne sposobnosti. Nakon provedene analize postojećih obrazaca u praksi, Sekcija je napravila JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA te po prvi puta uvela nova rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.

JOB obrazac već je pripremljen u skladu sa izmjenama koje nas očekuju od 1. 1. 2024. godine te pozivamo sve računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu s korištenjem istog.
Primjena JOB obrasca omogućiti bržu dostavu podataka poslovnim bankama i po prvi put omogućuje obrtnicima da dostavljaju podatke iz svog poslovanja na njima prilagođen način.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore nastojat će primjenu istog obrasca dogovoriti i sa svim leasing kućama, kako bi se poduzetništvo u Hrvatskoj dodatno administrativno rasteretilo.

Preuzmite JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

2. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, ove godine se održava u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj, Hotel Well) od 26. do 28. studenoga 2023. godine.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje aktualne problematike u sektoru, razmjena mišljenja različitih dionika i njihovih specifičnih perspektiva te pronalaženje rješenja i modela unapređenja poslovanja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika, ključnih za stvaranje i održavanje statusa Hrvatske kao svjetske turističke velesile.

Neke od tema koje će biti obrađene kroz stručna predavanja i panel rasprave na ovogodišnjem kongresu su:
• nedostatak kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu;
• novosti vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu;
• pregled trenutnog stanja u sektoru,
• potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj.

U panel raspravama sudjelovat će predstavnici državnih tijela, stručnjaci i dionici iz ugostiteljsko-turističkog sektora.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a partner Hrvatska turistička zajednica.
Tijekom Kongresa, osigurat ćemo i komercijalne prezentacije, koje mogu biti prilika za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih uz ugostiteljstvo.

PROGRAM DOGAĐANJA 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

Zaključci 26. Susreta ribara Hrvatske obrtničke komore

29. Listopad 2023. / Cijeli članak »
 

26. Susret ribara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održan je u Šibeniku, u Hotelskom naselju Solaris od 26. do 28. listopada 2023. godine. Domaćin je bila Obrtnička komora Šibensko-kninske županije. Susret je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković uz prisustvo brojnih predstavnika državnih i znanstvenih institucija te brojnih ribara iz cijele Hrvatske.
Teme Susreta bili su aktualno stanje u lokalnom i nacionalnom ribarstvu, novi propisi i inspekcijski nadzor u ribarstvu, izazovi Nature 2000 i Strategije EU-a za bioraznolikost do 2030. godine i iskoristivost sredstava iz EU fondova i naredno programsko razdoblje za ribarstvo.
Susreti su završeni predstavljanjem zaključaka, odnosno traženja koja Ceh ribarstva upućuje nadležnim institucijama.
Ovogodišnji zaključci su da ribari trebaju biti stalno i aktivno uključeni u izradi proglašenja zaštićenih područja na moru; da je radnike u ribarstvu potrebno smatrati deficitarnom radnom snagom zbog lakšeg zapošljavanja strane radne snage; da se pomorski dodatak treba povećati s 33 eura na 53 eura; da je potrebno u sportski i rekreacijski ribolov uvesti obavezu slanje podataka zbog praćenja stanja stokova te da je potrebna brža obrada zahtjeva za državnu potporu za štete na uzgajalištima dagnji te nastavak aktivnosti na utvrđivanju štete na uzgajalištima kamenica.
Idući Susret ribara, 27. po redu, održat će se u Zadarskoj županiji.

Plaketa Zlatne ruke s priznanjem – Antonija Soža 2023.

5. Srpanj 2023. / Cijeli članak »
 

Na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore koja se održala 5. srpnja 2023. godine u Zagrebu pod  visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, dodijeljena su najviša priznanja pod nazivom "Zlatne ruke" za uspješan rad i doprinos hrvatskom obrtništvu.
Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem dobila je šibenska obrtnica Antonija Soža koja već 22 godine uspješno vodi Frizerski salon Blondie. Antonija redovito sudjeluje na značajnim predstavljanjima i edukacijama a njene frizerske kreacije ostavile su jedinstven pečat na revijama šibenskih obrtnika FIGURIN.  Od samih početaka svog obrtničkog staža, Antonija Soža se aktivno uključila u rad komorskog sustava, a neumorno daruje svoju energiju i vrijeme u humanitarnim akcijama.

HOK OBRTNIK PLUS: Osigurajte si dvije godine nepromijenjenih cijena električne energije

11. Travanj 2022. / Cijeli članak »
 

Hrvatska obrtnička komora nastavlja suradnju s HEP Opskrbom kroz projekt HOK Obrtnik plus kojim osigurava pogodnosti svojim članovima.
Zbog nepovoljnih tržišnih kretanja za ugovore o opskrbi koji će se primjenjivati u svibnju, lipnju i srpnju 2022. godine ponuđena cijena električne energije će biti viša, ali i dalje najpovoljnija koja se može ponuditi u trenutku ugovaranja usluge.
Napominjemo da kroz projekt HOK Obrtnik plus imate zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena bez obzira na tržišna kretanja. Naime, članovi HOK-a sklapaju ugovor na rok od 2 godine i HEP Opskrba jamči ugovorenu cijenu za obje godine bez obzira na nepovoljna tržišna kretanja koja se predviđaju tijekom cijele 2022. i 2023. godine.

HEP Opskrba korigira uvjete svaka 3 mjeseca za članice HOK-a kojima ističe ugovor ili koji prvi puta ulaze u ugovorni odnos.
Članovima HOK-a koji pripadaju kategoriji Poduzetništvo, a nisu obrtnici HEP Opskrba će ponuditi sklapanje ugovora pod uvjetom da imaju potrošnju električne energije manju od 0,5 GWh godišnje.
Ugovor o opskrbi prema navedenim uvjetima sklapat će se s korisnicima koji pravovremeno dostave potpisani ugovor, a najkasnije do 17.06.2022. kako bi opskrba mogla započeti najkasnije s 01.07.2022.
Za sve informacije o uvjetima i pogodnostima članovi HOK-a trebaju se obratiti prodajnim predstavnicima HEP Opskrbe putem besplatnog info telefona HEP Opskrbe 0800 5255. Upit možete poslati i putem e-maila obrtnik@hep.hr  s imenom i prezimenom, nazivom obrta i OIB-om. Od predstavnika HEP Opskrbe zatražite svoju neobvezujuću ponudu i doznajte sve o pogodnostima koje vam je osigurala Hrvatska obrtnička komora.
 

 < 1 2 3 4 >  Zadnji
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.