Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Vijesti UO Šibenik
 

4. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

22. Veljača 2024. / Cijeli članak »
 

Hrvatska obrtnička komora organizira 4. Susret graditelja koji će se održati 1. i 2. ožujka 2024. godine, u Sisku, Hotel Panonija.

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore je manifestacija koja okuplja obrtnike i ostale dionike u obavljanju građevinskih djelatnosti.
Stručni skup će se održati kroz predavanja i panel rasprave.
U prvom dijelu skupa, u sklopu panel rasprave ''Konstrukcijska obnova – aktualno stanje i izazovi'' pružit će se prikaz aktualnosti u kontekstu potresne obnove.
U drugom dijelu, kroz predavanja i panel raspravu s naslovom ''Obrazovanje i budućnost radne snage'', dotaknut ćemo se izazova i perspektiva vezanih uz dostupnost kvalificirane radne snage u sektoru. 
Zadnja panel rasprava ''Problematika u procesu gradnje'' fokusirat će se na aktualnu problematiku u graditeljstvu, a posebna pažnja posvetit će se odnosima između izvođača i projektanata, kao i izazovima koji proizlaze iz zabrane građevinskih radova tijekom turističke sezone. 

Pozivamo građevinare i ostale zainteresirane da se odazovu u što većem broju te da svojom nazočnošću doprinesu ovom izuzetno značajnom susretu.

Službena verzija programa će, uz ostale informacije, biti dostupna na web stranicama Hrvatske obrtničke komore: www.hok.hr.
 

Poziv na webinar “Sve što trebate znati o napojnicama”

22. Veljača 2024. / Cijeli članak »
 

Pozivamo vas na besplatni webinar „Sve što trebate znati o napojnicama“  u petak 23. veljače 2024. s početkom u 15 sati.
Naime, od 1. siječnja 2024. primjenjuje se novi model fiskalizacije napojnica kao mogućnost za sve one koji u okviru svojih djelatnosti primaju napojnice (npr. ugostitelji, frizeri, kozmetičari, taksisti itd.). Uvođenje mogućnosti naplate napojnica kartičnim putem ovisi o odluci svakog obrtnika i nije obavezno.
Predavanje će održati predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore Đurđica Mostarčić koja će govoriti o tome tko može primati napojnice, kako ih pravilno prijaviti Poreznoj upravi, kako se, kada i komu mogu isplatiti i drugim bitnim informacijama koje su relevantne za ovu temu.
Webinar ćete moći pratiti uživo putem  Facebook i YouTube stranice.

Vodič za poslovanje u obrtu 2024.

19. Siječanj 2024. / Cijeli članak »
 

S ciljem pružanja podrške poslovanju obrtnika ali i onima koji će to tek postati, Hrvatska obrtnička komora pripremila je Vodič za poslovanje u obrtu.
S obzirom na različite prednosti svakog oblika poduzetništva, ključno je pažljivo procijeniti specifičnu situaciju i okolnosti te odabrati ono što najbolje odgovara konkretnim prilikama. Stoga,  Vodič za poslovanje u obrtu pruža osnovne informacije na jednostavan način, obuhvaćajući teme kao što su otvaranje obrta, zapošljavanje radnika, obrazovanje u obrtu, minimalni tehnički uvjeti, porezi, doprinosi i druge financijske obveze, računovodstveno poslovanje, financiranje obrta i slično.

Šibenski obrtnici podijelili tisuću porcija bakalara

22. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i ove su godine uoči Božića građanima i gostima Šibenika tradicionalno pripremili i podijelili bakalar kako bi pridonijeli blagdanskom ozračju u staroj gradskoj jezgri. Kuhali su ga i dijelili  članovi Udruženja obrtnika Šibenik te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić iz gradske uprave.
Pripremali su ga u mega tavi pokraj zgrade šibenskog kazališta, a nisu izostale ni fritule šibenskih obrtnika i kuhano vino.

- To je već tradicija, svake godine par dana prije Božića podijelimo tu omiljenu božićnu deliciju skuhanu u našoj mega-teći. Uzeli smo najkvalitetniji krumpir i bakalar koji se danas može naći na tržištu. Tradicionalno smo tim namirnicama donirali Pučke kuhinje Caritasa u Šibeniku i Kninu i imamo više od tisuću porcija bakalara – rekao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.
 

Produljeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u povodu Božića i Nove godine

21. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Grad Šibenik je donio odluku da ugostiteljski objekti na području grada Šibenika sa 24. na 25. prosinca 2023. godine te na Staru godinu, sa 31. prosinca 2023. na 1. siječnja 2024. godine mogu raditi do 4 sata.
Produženo radno vrijeme dozvoljava se objektima iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ koji posluju na području grada Šibenika pod uvjetima da prekoračenje buke koje se javlja u objektu  od nepokretnih i pokretnih izvora u vremenu od 01:00 do 04:00 sata ne smije preći razinu buke od LA, eq= 70 dB(A). Također produženo vrijeme dozvoljava se objektima pod uvjetom da im nije donesena mjera ranijeg završetka radnog vremena, odnosno da nije pokrenut postupak za skraćenje radnog vremena te da nije podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira od strane nadležne policijske postaje.

Blagdanska podjela bakalara za građane grada Šibenika

21. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije nastavljaju dugogodišnju blagdansku tradiciju te i ove godine organiziraju pripremu i podjelu bakalara građanima i posjetiteljima grada Šibenika u petak, 22.12. 2023. u 11 sati ispred zgrade Šibenskog kazališta.

- Mi obrtnici ostajemo vjerni našoj tradiciji da ususret Božiću pripremimo za naše sugrađane i goste grada Šibenika  bakalar kojeg  kolege kuhari iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri županijskoj obrtničkoj komori i Udruženju obrtnika Šibenik, već provjereno, znaju majstorski pripremiti po tradicionalnoj recepturi. Vjerujem da će nam se i ove godine pridružiti veliki broj Šibenčana te da ćemo se uz bakalar, fritule i kuhano vino zajedno družiti u ugodnom blagdanskom ozračju- kaže Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik  i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore koji i ovog puta najavljuje pripremu  čak tisuću porcija  bakalara.

I ovog Božića će Udruženje obrtnika Šibenik i Županijska obrtnička komora  donirati bakalar Pučkoj kuhinji Caritasa u Šibeniku i Kninu.

18. prosinca webinar za obrtnike na temu završnog obračuna i drugih novosti od 1.1.2024.

15. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednicom Sekcije Đurđicom Mostarčić održat će online edukaciju za obrtnike na temu potrebnih priprema za izradu završnog obračuna te najvažnijih novosti važnih za poslovanje obrtnika, a koje su na snazi od prvog dana nove godine.

Webinar će se održati u ponedjeljak, 18. prosinca 2023., u 15:00 sati na online komunikacijskim kanalima Komore – Facebook stranici (poveznica) i Youtube kanalu (poveznica), a svi sudionici će moći postavljati pitanja i dobiti odgovore na ista tijekom edukacije.

Teme koje će se obrađivati na webinaru:
• Priprema za ispunjavanje obrasca PO-SD
• Priprema za ispunjavanje obrasca DOH
• Novi iznosi poreza na dohodak za paušaliste od 1. siječnja 2024.
• Najava novih iznosa doprinosa od 1. siječnja 2024.
• Napojnice u praksi od 1. siječnja 2024.
• Nove obveze vezano uz obračun plaća
• Odgovori na pitanja iz prakse sudionika webinara
Uključite se i budite spremni na promjene koje su pred nama!

Ribarstvo i marikultura - Javni natječaj za dodjelu sredstava potpore za 2023. godinu

20. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Šibensko-kninska županija je objavila 14. 11. 2023. g. Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpore iz područja ribarstva i marikulture  za 2023. godinu.
Poticajna novčana sredstva dodjeljivat će se gospodarskim subjektima za sljedeće aktivnosti:
1. Nabava proizvodne dugotrajne imovine potrebne za obavljanje djelatnosti u sektoru ribarstva i marikulture
2. Promidžba i prodaja proizvoda iz sektora ribarstva i marikulture
3. Potpora ulaganju u preradu proizvoda ribarstva i marikulture


Zahtjev i sva potrebna dokumentacija dostavlja se  na pisarnicu Šibensko-kninske županije.
Rok za dostavu: do 04. prosinca 2023. godine.

Zahtjev za dodjelu sredstava i potrebna dokumentacija koju treba priložiti uz prijavu nalaze se na stranicama županije.

Dodatne obavijesti možete dobiti na mail poljoprivreda@skz.hr

 < 1 2 3 4 >  Zadnji
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.