Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Šibenski obrtnici podijelili tisuću porcija bakalara

22. Prosinac 2023. / Prikaži sve »
 

Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i ove su godine uoči Božića građanima i gostima Šibenika tradicionalno pripremili i podijelili bakalar kako bi pridonijeli blagdanskom ozračju u staroj gradskoj jezgri. Kuhali su ga i dijelili  članovi Udruženja obrtnika Šibenik te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić iz gradske uprave.
Pripremali su ga u mega tavi pokraj zgrade šibenskog kazališta, a nisu izostale ni fritule šibenskih obrtnika i kuhano vino.

- To je već tradicija, svake godine par dana prije Božića podijelimo tu omiljenu božićnu deliciju skuhanu u našoj mega-teći. Uzeli smo najkvalitetniji krumpir i bakalar koji se danas može naći na tržištu. Tradicionalno smo tim namirnicama donirali Pučke kuhinje Caritasa u Šibeniku i Kninu i imamo više od tisuću porcija bakalara – rekao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.
 

 
  • Bakalar2
  • Bakalar3
  • Bakalar5
  • Bakalar6
  • Bakalr4
  • Bakalar1
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.