Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Majstori ljepote 2024 - Susret frizera i kozmetičara

6. Ožujak 2024. / Prikaži sve »
 

„Majstori ljepote 2024.“ okupljaju predavače iz New Yorka i Kine, suce iz Londona i stotine domaćih stručnjaka i učenika.

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) od 8. do 10. ožujka 2024. na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a", kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja na teme stanja u struci, nedostatke radne snage, sustava obrazovanja, poticaja za naukovanje te mnoge druge. Povodom ove manifestacije sastat će se Ceh frizera i kozmetičara HOK-a, formulirati rješenja za aktualne probleme koji otežavanju njihovo poslovanje i uputiti ih nadležnim tijelima na postupanje s ciljem unapređenja struke.

Posebno atraktivan dio programa će biti show i stručna radionica na temu svečanih frizura koju će voditi poznati frizer Farrukh Shamuratov. S 15 godina iskustva u frizerskom svijetu, 10 godina podučavanja i 580 održanih edukacija, Farrukh će otkriti najnovije frizerske tehnike koje hrvatska publika nije  imala priliku vidjeti, a do sada je prenio svoje znanje na više od 12 tisuća frizera iz 30 zemalja diljem svijeta. Iz daleke Kine na okupljanje majstora ljepote stiže i Pei Wang, svjetska prvakinja u kozmetičkoj njezi. Također, Davor Bilman će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako pomoću Skenera osobnosti unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima.
Zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, posjetiteljice starije od 38 godina koje nisu minimalno godinu dana obavljale isti pregled će moći tijekom subotnjeg programa manifestacije, uz potvrdu o kupljenoj ulaznici za Majstore ljepote i prethodnu najavu na majstoriljepote@hok.hr, obaviti besplatnu mamografiju. Partner događanja NZJZ Andrija Štampar će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

Program događanja se nalazi na poveznici.

 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.