Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Predsjednik: Ante Radić

Program rada:

Suradnja s jedinicama lokalnih samouprava vezano za rješavanje problematike poslovanja ugostitelja i turističkih djelatnika, odnosno pregovaranje o poboljšanju uvjeta i visini nameta koji su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave,

praćenje i unapređivanje struke kroz organizaciju različitih edukacija (gastronomija, somelijerstvo i sl.),

otvaranje turističke sezone (Uskršnji doručak Šibenik, Uskršnji doručak Rogoznica, Uskršnja marenda Skradin, Uskršnji doručak Primošten),

suradnja s inspekcijskim službama zbog suzbijanja rada na crno i nelojalne konkurencije unutar struke,

suradnja s Udruženjem obrtnika Garešnica,

sudjelovanje Ceha na gastro izložbi u Varaždinu,

praćenje novih zakonskih i podzakonskih akata vezanih direktno ili indirektno uz struku te obavještavanje članstva o istim. Suradnja s lokalnim samoupravama i ostalim zainteresiranim organizacijama vezanih za oživljavanje stare gradske jezgre te pripreme šibenskog ljeta i božićnih i novogodišnjih blagdana kao i suradnja s turističkim zajednicama vezano za zajedničke nastupe na turističkim sajmovima u zemlji i inozemstvu.

sudjelovanje članova Ceha na kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e,

pokrenuti inicijativu preko HOK.-e za izmjene Ovršnog zakona, odnosno da obrtnik ne bude u potpunosti blokiran nego da mu se određeni iznos prihoda ostavlja za poslovanje (plaće radnika, najam, sirovine i sl.),

pokrenuti pregovore s Ministarstvom financija preko HOK-e za fleksibilnije uvjete vezano za blokade obrtnika.

Arhiva

Predsjednik: Ante Radić

Program rada:

Suradnja s jedinicama lokalnih samouprava vezano za rješavanje problematike poslovanja ugostitelja i turističkih djelatnika, odnosno pregovaranje o poboljšanju uvjeta i visini nameta koji su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave,

praćenje i unapređivanje struke kroz organizaciju različitih edukacija (gastronomija, somelijerstvo i sl.),

otvaranje turističke sezone (Uskršnji doručak Šibenik, Uskršnji doručak Rogoznica, Uskršnja marenda Skradin, Uskršnji doručak Primošten),

suradnja s inspekcijskim službama zbog suzbijanja rada na crno i nelojalne konkurencije unutar struke,

sudjelovanje Sekcije na nekom od značajnijih turističko-ugostiteljskih sajmova (Crotour i sl.),

nastup članova Sekcije na Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku i Sajmu MOGS (Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam Šibenik),

praćenje novih zakonskih i podzakonskih akata vezanih direktno ili indirektno uz struku te obavještavanje članstva o istim,

suradnja s lokalnim samoupravama, turističkim zajednicama i ostalim zainteresiranim organizacijama vezanih za oživljavanje stare gradske jezgre te pripreme šibenskog ljeta i božićnih i novogodišnjih blagdana,

sudjelovanje članova Sekcije na kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e

i ostale aktivnosti koje proizlaze iz programa rada Ceha POK-e i Ceha HOK-e.

 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.