Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Završen 11. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

7. Rujan 2015. / Prikaži sve »
 
2-sajam

Preko 300 sudionika, od čega 130 izlagača iz cijele Hrvatske, sudjelovalo je na 11. Sajmu u srednjovjekovnom Šibeniku koji održan je od 4. do 6. rujna.
Sajam tradicionalno organiziraju Grad Šibenik, Turistička zajednica grada u suradnji s Gradskom stražom i Udruženjem obrtnika Šibenik.
Na atraktivnim lokacijama u staroj gradskoj jezgri i duž šibenske rive, obrtnici su na svojim štandovima izložili svoje proizvode: prirodne rakije, med, suhomesnate proizvode, nakit, proizvode od kože, ukrasne predmete od prirodnih materijala, izvorne suvenire i mnogo drugih.
U kulturno-umjetničkom i zabavnom  programu, između ostalih, sudjelovali su žongleri iz udruge „Artistika“, Talijani s „Plesom zastava“, „Paška alka“ vitezovi „Reda srebrnog zmaja“. U svečanom programu otvaranja sajma sudjelovala je Plesna udruga „Sjene“ s Pučkim plesom i Plesom kneginja a naša čuvena umjetnica, mandolinistica Sanja Vrančić. Održana je i pomorska bitka u kojoj su sudjelovale povijesne postrojbe Hrvatske vojske. Sajam je završen u nedjelju paljbom iz topova šibenske Gradske straže.

 
  • 2-sajam
  • 2-sajam1
  • 2-sajam2
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.