Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Veleposlanica Republike Makedonije u službenom posjetu Šibeniku

13. Svibanj 2016. / Prikaži sve »
 

Veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj  Nj. E. Daniela Karagjozoska jučer je bila u svom prvom službenom posjetu Šibeniku. U Gradskoj upravi primili su je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak i zamjenik župana Zoran Smolić.

U sklopu svog službenog posjeta veleposlanica Karagjozoska sastala se u Uredu gradonačelnika i sa šibenskim gospodarstvenicima – obrtnicima i poduzetnicima, kojima je predstavila kretanja u gospodarstvu Makedonije. Također je navela i konkretne prijedloge poboljšanja suradnje Republike Makedonije i Republike Hrvatske, odnosno grada Šibenika. Istakla je da je obostrano predstavljanje hrvatskih i makedonskih poduzetnika na forumima i sajmovima dobar model povezivanja i otvaranja međusobne suradnje. Niz hrvatskih robnih marki, posebno u prehrambenoj industriji je kontinuirano  prisutan na makedonskom tržištu, bez obzira na cjenovno povoljniju konkurenciju. Makedonci su zainteresirani za Jadransko more kao primarnu turističku destinaciju, no problem predstavlja loša cestovna prometna povezanost i skupe zračne linije.

Na sastanku su, među ostalima,  sudjelovali  i Joso Smolić, predsjednik  Obrtničke komore Šibensko – kninske županije, predsjednik HGK – Županijske komore Šibenik Ivan Soža, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik Ante Radić, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Dušan Prelević, predsjednik Ceha prijevoznika Mario Pražen i predsjednik Ceha proizvodnog obrta Ljazer Čivljak.

Obrtnici i poduzetnici su sastanak ocijenili vrlo konstruktivnim uz prijedlog uspostavljanja poslovne suradnje Obrtničke komore Šibensko- kninske županije s jednom od sličnih asocijacija u Makedoniji, što bi omogućilo direktne kontakte i uspostavljanje međusobne suradnje.

 
  • Veleposlanica Republike Makedonije u službenom posjetu Šibeniku
  • Veleposlanica Republike Makedonije u službenom posjetu Šibeniku
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.