Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

11. Svibanj 2016. / Prikaži sve »
 

Šibenskim obrtnicima i poduzetnicima predstavljene mjere i programi poticanja poduzetništva i obrta

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u sklopu radnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji sastao se 10. svibnja 2016. godine u Uredu župana za zamjenikom župana Tomislavom Vrdoljakom koji ga je sa stanjem u gospodarstvu na području županije kao i sa programima sufinanciranja i kreditiranjima poduzetnika koje Županija provodi samostalno i/ili u suradnji s ministarstvima.

Uz zamjenika  župana Vrdoljaka, sastanku su prisustvovali saborska zastupnica Sandra Jakelić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić i predsjednik HGK Županijske komore Šibenik Ivan Soža. Čelni ljudi gradova i institucija upoznali su ministra sa ključnim problemima na svom području. Najviše se razgovaralo o gospodarskoj zoni Podi, stavljanju prostora TEF-a u gospodarsku funkciju, prostoru ex. vojarne Kruščica u Rogoznici te izgradnji i adaptaciji zgrade Revije sa željom da se neki procesi ubrzaju.

Ministar je najavio i radikalan zaokret u financiranju poduzetnika: "Poduzetnički impuls, sustav potpora kako se do sada zvao, dobiva jedan drugi izvor. Poduzetnici više sredstva neće dobivati iz državnog proračuna, već će se svi poduzetnički zahtjevi preusmjeravati  prema strukturnim fondovima EU. Modalitet na kojem inzistira ova Vlada je što manje deficita u državnom proračunu.", rekao je ministar Horvat.

Nakon sastanka u Uredu župana, ministar Darko Horvat i njegova pomoćnica Ana Mandac u multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice "Juraj Šižgorić"  predstavili su obrtnicima i poduzetnicima Šibensko-kninske županije mjere i programe poticanja obrtništva i poduzetništva koje ministarstvo provodi u ovoj godini.

 
  • Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji
  • Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji
  • Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji
  • Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji
  • Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.