Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

EU politike kvalitete i mali i srednji proizvođači – održan okrugli stol

25. Svibanj 2015. / Prikaži sve »
 

Predstavnici Udruženja sudjelovali su na okruglom stolu i radionicama „Mali i srednji proizvođači i EU politike kvalitete: suradnjom do uspjeha“. Okrugli stol organizirao je i održao europski parlamentarac Tonino Picula sa suradnicima 22. svibnja u Gradskoj knjižnici u Šibeniku.
Politika kvalitete Europske unije ( EU Quality Policy) dio je poljoprivredne politike EU koji omogućuje lokalnim proizvođačima uspješno plasiranje svojih proizvoda, predstavljanje svojih unikatnih priča, dugotrajnu ekonomsku održivost te stvaranje vrijednosti za regiju i buduće generacije. EU politike kvalitete podrazumijevaju sustav zaštite i podizanja vrijednosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla te sustav za zaštitu proizvoda s posebnim svojstvima koja proizlaze iz tradicionalnih načina spremanja.
Na okruglom stolu razgovaralo se o dodavanju vrijednosti tradicionalnim autohtonim proizvodima, modelima zaštite identiteta proizvoda, oznakama kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode te o prednostima suradnje u razvoju regionalnih brendova. Također su održane i dvije radionice: Slow food – alati za zaštitu tradicijskih proizvoda i Istarski IQ brend – mogućnosti i prednosti.
U sklopu jednodnevnog seminara organiziran je imali plac na otvorenom kao primjer uspješne neformalne suradnje proizvođača domaće uzgojene hrane u urbanom okruženju.

 

 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.