Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Blagdanska podjela bakalara za građane grada Šibenika

21. Prosinac 2023. / Prikaži sve »
 

Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije nastavljaju dugogodišnju blagdansku tradiciju te i ove godine organiziraju pripremu i podjelu bakalara građanima i posjetiteljima grada Šibenika u petak, 22.12. 2023. u 11 sati ispred zgrade Šibenskog kazališta.

- Mi obrtnici ostajemo vjerni našoj tradiciji da ususret Božiću pripremimo za naše sugrađane i goste grada Šibenika  bakalar kojeg  kolege kuhari iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri županijskoj obrtničkoj komori i Udruženju obrtnika Šibenik, već provjereno, znaju majstorski pripremiti po tradicionalnoj recepturi. Vjerujem da će nam se i ove godine pridružiti veliki broj Šibenčana te da ćemo se uz bakalar, fritule i kuhano vino zajedno družiti u ugodnom blagdanskom ozračju- kaže Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik  i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore koji i ovog puta najavljuje pripremu  čak tisuću porcija  bakalara.

I ovog Božića će Udruženje obrtnika Šibenik i Županijska obrtnička komora  donirati bakalar Pučkoj kuhinji Caritasa u Šibeniku i Kninu.

 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.