Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

6. Festival Hrvatskog otočnog proizvoda na Žirju

20. Kolovoz 2018. / Prikaži sve »
 

6. Festival Hrvatskog otočnog proizvoda održan je 19. kolovoza 2018. godine na otoku Žirju. Na festivalu se predstavilo 13 izlagača koji su prezentirali svoje najbolje proizvode. Bilo je tu ulja, rakije, likera, kozmetičkih proizvoda, izvornih suvenira koji potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama.
Važnost razvoja otočnih proizvoda, kao i njihov plasman na tržište, prepoznala je i Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik te u sklopu istoga otvorene su tri specijalizirane prodavaonice navedenih proizvoda u gradu Šibeniku a jedna od njih je na novoobnovljenoj tvrđavi Barone.
Udruženje obrtnika Šibenik zajedno s Turističkom zajednicom grada Šibenika sudjelovalo je u organizaciji gastronomskog dijela na kojem je Ceh ugostitelja pripremao plodove mora obogaćen aromatičnim biljem otoka Žirja.

 
  • Zirje
  • Zirje1
  • Zirje2
  • Zirje4
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.