Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

5. međunarodni festival pršuta – Drniš 2018.

20. Kolovoz 2018. / Prikaži sve »
 

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije bila je jedna od pokrovitelja 5. Međunarodnog festivala pršuta koji je održan 18. i 19. kolovoza 2018. godine u Drnišu.
Ova manifestacija postaje sve značajnija za hrvatsku poljoprivredu i razvoj našeg ruralnog prostora. Gastronomija je jedan od najvažnijih segmenata naše turističke ponude koju treba permanentno razvijati i oplemenjivati. Pršut predstavlja sam vrh naših specijaliteta i naše tradicije. Predivna Dalmatinska Zagora ima sve predispozicije da postane cjelogodišnja turistička destinacija.
Na ovogodišnjem festivalu koji je bio jako dobro posjećen, uz proizvođače pršuta, predstavili su se i proizvođači sira, vina, meda i izvornih suvenira. Najboljim pršutarima uručene su i prigodne nagrade.
Cehovi ugostitelja Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Šibenik, za ovu prigodu u mega tavi, spojili su obalu i Zagoru i to u buzari od jadranskih školjki i Drniškog pršuta.

 
  • Drnis
  • Drnis1
  • Drnis3
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.