Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

10. tradicionalni Uskršnji doručak

22. Travanj 2015. / Prikaži sve »
 
14-uskrs 2014

10. jubilarni, tradicionalni, šibenski Uskršnji doručak, u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik i Turističke zajednice Grada Šibenika, okupio je na Uskršnji ponedjeljak mnoštvo turista i građana Šibenika na šibenskoj rivi.
Udruženje obrtnika Šibenik i ovog puta pobrinulo se za bogat blagdanski stol na kojem su se našle fritaja od 5000 jaja, pancete i šparoga, mnoštvo pogača, kuhane šunke i pisanica. Članovima Udruženja pomoć pri podjeli hrane građanima i gostima pružili su gradonačelnik Grada Šibenika željko Burić i župan šibensko-kninske županije Goran Pauk.
Program je počeo budnicom Šibenske narodne glazbe, koju su predvodili Šibenska gradska straža i Šibenske mažoretkinje.
Prije samog posluživanja doručka posjetitelje su svojim nastupom zabavili mališani Dječjeg zbora 'Cvrčak' i etno igraonica 'Balarin' te plesna skupina 'Toxic'. Mališani su svojim točkama oduševili prisutne. Nakon njih tradicionalno šibensko kolo izvele su članice šibenske 'Šuštine'.
Ovom manifestacijom tradicionalno se otvara turistička sezona u Šibeniku a ove godine se poklopila s dolaskom prvog kruzera čiji su gosti uživali na našem Uskršnjem doručku.
Na sam Uskrs, Udruženje obrtnika Šibenik organiziralo je Uskršnji doručak u Rogoznici u suradnji s rogozničkom turističkom zajednicom te Uskršnju marendu u Skradinu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Skradina.

 
  • 14-uskrs 2014
  • 14-uskrs2014
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.