Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 

Nagrada Grada Šibenika Udruženju obrtnika Šibenik

29. Rujan 2012. / Prikaži sve »
 
Udruženje obrtnika Šibenik

Gradsko vijeće Grada Šibenika dodijelilo je Udruženje obrtnika Šibenik Udruženju obrtnika Šibenik za osobit doprinos u promicanju tradicijskih obrta i sudjelovanje u organizaciji manifestacija koje imaju za cilj promidžbu grada Šibenika.
Nagrade i priznanja Grada Šibenika uručene su ovogodišnjim dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 28. rujna 2012. godine, koja je održana u povodu Dana Grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Mihovila.
Nazočni su bili i predsjednik RH dr. Ivo Josipović, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, saborski zastupnici Šibensko-kninske županije, šibenski biskup monsinjor Ante Ivas, župan šibensko-kninski Goran Pauk, predstavnici prijateljskog grada Vukovara te mnogi drugi uzvanici.
Ovogodišnjim laureatima nagrade i priznanja uručili su gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i predsjednik Gradskog vijeća mr. sc. Goran Grguričin.

Uz Udruženje obrtnika Šibenik, nagrade Grada Šibenika dobili su Darko Gulin za doprinos na području glazbenog djelovanja i promicanje pomorskih tradicija grada, sestre Benediktinke sv. Luce za doprinos u očuvanju kulturne i povijesne baštine te Terraneo festival za promicanje kulturne i turističke ponude grada.
Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Milivoju Zeniću, dugogodišnjem ravnatelju Gradske knjižnice.
Pored nagrada Grada Šibenika kao najvišeg priznanja, zaslužnim građanima i firmama dodijeljeni su još i Grb grada Šibenika i Plakete.

U ime Udruženja obrtnika Šibenik Nagradu je primio predsjednik Udruženja Joso Smolić.

 
  • Udruženje obrtnika Šibenik
  • Udruženje obrtnika Šibenik
  • Udruženje obrtnika Šibenik
  • Udruženje obrtnika Šibenik
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.