Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
 

Plaketa Zlatne ruke s priznanjem Zlatne ruke - Joso Smolić 2010.

1. Srpanj 2010. / Cijeli članak »
 

Na Svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 1. srpnja 2010. godine, pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, najzaslužnijim obrtnicima dodijeljena su najviša priznanja HOK-a «Zlatne ruke», za dugogodišnji rad u obrtu i na razvoju obrtništva.


Plaketa ZLATNE RUKE s priznanjem ZLATNE RUKE dodijeljena je podpredsjedniku Udruženja obrtnika Šibenik, Josi Smoliću, vlasniku Ugostiteljskog obrta „Zlatni tulp“ iz Šibenika, za osobit doprinos u razvoju, unapređenju i promicanju ugostiteljskog obrta te ostvarene rezultate u strukovnom radu, a posebno u tijelima komorskog sustava.

Zlatarna Simon Čivljak - Nagrada Grada Šibenika

28. Rujan 2009. / Cijeli članak »
 
Nagrada Grada Šibenika

Na prijedlog Udruženja obrtnika Šibenik, Gradsko vijeće Grada Šibenika dodijelilo je nagradu Grada Šibenika Zlatarni Simon Čivljak Šibenik, vlasnika Ljazera Čivljaka.

Upravni odbor Udruženja prilikom nominiranja navedenog obrta rukovodio se obiteljskom tradicijom obavljanja obrta te nagradama koje je današnji vlasnik dobio za svoj rad od Hrvatske turističke zajednice. Isto tako, u obzir je uzet i najnoviji suvenir „Bagatin“ (stari srednjovjekovni šibenski novčić) kojeg je ponovno oživio gospodin Čivljak i koji na najbolji mogući način prezentira povijest grada.

Svečana dodjela nagrada održana je 28. rujna 2009. godine, uoči Dana grada i blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Gradskoj vijećnici.

Nagradu su uručili gradonačelnik Ante Županović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Ninić.

CROTOUR 2009

6. Travanj 2009. / Cijeli članak »
 
Crotour 2009

Na inicijativu našeg Udruženja, odnosno Sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika realizirao se zajednički nastup Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice grada Šibenika  i Udruženja obrtnika Šibenik na sajmu turizma Crotour 2009 koji je održan od 1. do 5. travnja na Zagrebačkom velesajmu.
Polazeći od činjenice da je više od 60% obrtništva direktno ili indirektno vezano za turizam, bilo je samo pitanje trenutka kad će se  taj veliki potencijal nametnuti i pokazati da je turistička promidžba bilo koje destinacije nemoguća obrtništva.
Upravo obrtništvo može ponuditi široku paletu vanpansionske ponude koja je itekako važna za uspješnost turističke sezone.
Ključnu ulogu u hrvatskom turizmu ima i ugostiteljska struka koja plasira autohtonu gastro ponudu a samim tim je u mogućnosti da kroz tu autohtonost prezentira domaće proizvođače prehrambenih proizvoda.
Nije zanemariva ni uloga proizvođača izvornih suvenira koji svakom gostu kroz svoj proizvod ukazuju na specifičnost naše tradicije i bogatstvo naše baštine.
Na temelju svega navedenog, Udruženje obrtnika zajedno sa turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije i grada Šibenika osmislilo je štand podijeljen  u dvije tematske cjeline: informativni dio vezan za ukupnu turističku ponudu regije i dio u kojem je improvizirana dalmatinska konoba za gastro degustacije.  Cijeli izlagački prostor oplemenjen je izvornim suvenirima iz našeg kraja.

Brojni posjetitelji šibenskog štanda mogli su uživati u bogatoj petodnevnoj gastro ponudi, koju je priredila Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik:

  1. Ante Radić, Restoran „Antonijo“ Rogoznica,
  2. Joso Smolić, Restoran „Peškarija“ Šibenik,
  3. Ivan Ljubić, Restoran „Dva mornara“ Zablaće,
  4. Jere Šuperba, Restoran „Torcida“ Donje Polje,
  5. Tomislav Jurin Restoran „Kamenar“ Primošten,
  6. Ivan Bulat Restoran „Bonaca“ Skradin.


Tijekom svih pet dana sajma, na centralnoj pozornici Zagrebačkog velesajma i na šibenskom štandu predstavljale su se turističke zajednice Šibensko-kninske  županije uz bogat kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali: ansambl Bonaca, KUD-ovi Šuštine, Travulin, Koledišće, Primošten-Krč i klapa Romanca-Spugari te Šibenska gradska straža i Sokolarski centar.

Na dan otvaranja sajma predstavila se TZ grada Šibenika zajedno s Udruženjem obrtnika Šibenik kroz prezentaciju DVD-a „Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku“ te defileom povijesnih kostima koje su izradili šibenski obrtnici.

Štand su posjetili ministar turizma Damir Bajs, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, državni tajnici Ivo Mujan i Branko Grgić, predsjednik Hrvatke obrtničke komore Mato Topić sa suradnicima, saborska zastupnica i šibenska gradonačelnica Neda Klarić sa svojim zamjenicima i generalna direktorica Zagrebačkog velesajma Katja Luka Kovačić i mnogi drugi.

Zbog dobro osmišljenog zajedničkog nastupa i kontinuiteta programa i prezentacije tokom cijelog sajma, Udruženju obrtnika Šibenik, TZ grada Šibenika i TZ Šibensko-kninske županije uručena je kristalna skulptura i posebno priznanje za najvišu razinu ukupnog nastupa od strane organizatora Crotoura.
U povodu osvajanja posebnog priznanja za Crotouru 2009., gradonačelnica Neda Klarić primila je u Gradskoj vijećnici organizatore, sudionike i izlagače na pobjedničkom šibenskom štandu. Njezinim čestitkama pridružio se i šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je istaknuo da se na šibenskom području očekuje dobra turistička sezona.

Plaketa Grada Šibenika

16. Veljača 2008. / Cijeli članak »
 
priznanje - PLAKETA GRADA ŠIBENIKA

Gradsko vijeće Grada Šibenika, na sjednici od 18. prosinca 2007. godine, donijelo je Odluku o dodjeli priznanja grada Šibenika u 2007. godini, kojom je Udruženju obrtnika Šibenik dodijeljeno priznanje - PLAKETA GRADA ŠIBENIKA - za pomoć u realizaciji tradicionalnih manifestacija.

Svečano uručivanje nagrada i priznanja Grada Šibenika održano je 16. veljače 2008. u Gradskoj vijećnici.
Gradonačelnica grada Šibenika gđa. Nedjeljka Klarić i predsjednik Gradskog vijeća gosp. Ivica Poljičak uručili su Plaketu predsjedniku Udruženja gosp. Mariu Praženu. Na svečanosti su bili nazočni svi članovi Upravnog odbora Udruženja.

 < 1 2
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.