Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Vijesti UO Šibenik
 

Blagdanska podjela bakalara za građane grada Šibenika

21. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije nastavljaju dugogodišnju blagdansku tradiciju te i ove godine organiziraju pripremu i podjelu bakalara građanima i posjetiteljima grada Šibenika u petak, 22.12. 2023. u 11 sati ispred zgrade Šibenskog kazališta.

- Mi obrtnici ostajemo vjerni našoj tradiciji da ususret Božiću pripremimo za naše sugrađane i goste grada Šibenika  bakalar kojeg  kolege kuhari iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri županijskoj obrtničkoj komori i Udruženju obrtnika Šibenik, već provjereno, znaju majstorski pripremiti po tradicionalnoj recepturi. Vjerujem da će nam se i ove godine pridružiti veliki broj Šibenčana te da ćemo se uz bakalar, fritule i kuhano vino zajedno družiti u ugodnom blagdanskom ozračju- kaže Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik  i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore koji i ovog puta najavljuje pripremu  čak tisuću porcija  bakalara.

I ovog Božića će Udruženje obrtnika Šibenik i Županijska obrtnička komora  donirati bakalar Pučkoj kuhinji Caritasa u Šibeniku i Kninu.

18. prosinca webinar za obrtnike na temu završnog obračuna i drugih novosti od 1.1.2024.

15. Prosinac 2023. / Cijeli članak »
 

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednicom Sekcije Đurđicom Mostarčić održat će online edukaciju za obrtnike na temu potrebnih priprema za izradu završnog obračuna te najvažnijih novosti važnih za poslovanje obrtnika, a koje su na snazi od prvog dana nove godine.

Webinar će se održati u ponedjeljak, 18. prosinca 2023., u 15:00 sati na online komunikacijskim kanalima Komore – Facebook stranici (poveznica) i Youtube kanalu (poveznica), a svi sudionici će moći postavljati pitanja i dobiti odgovore na ista tijekom edukacije.

Teme koje će se obrađivati na webinaru:
• Priprema za ispunjavanje obrasca PO-SD
• Priprema za ispunjavanje obrasca DOH
• Novi iznosi poreza na dohodak za paušaliste od 1. siječnja 2024.
• Najava novih iznosa doprinosa od 1. siječnja 2024.
• Napojnice u praksi od 1. siječnja 2024.
• Nove obveze vezano uz obračun plaća
• Odgovori na pitanja iz prakse sudionika webinara
Uključite se i budite spremni na promjene koje su pred nama!

Ribarstvo i marikultura - Javni natječaj za dodjelu sredstava potpore za 2023. godinu

20. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Šibensko-kninska županija je objavila 14. 11. 2023. g. Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpore iz područja ribarstva i marikulture  za 2023. godinu.
Poticajna novčana sredstva dodjeljivat će se gospodarskim subjektima za sljedeće aktivnosti:
1. Nabava proizvodne dugotrajne imovine potrebne za obavljanje djelatnosti u sektoru ribarstva i marikulture
2. Promidžba i prodaja proizvoda iz sektora ribarstva i marikulture
3. Potpora ulaganju u preradu proizvoda ribarstva i marikulture


Zahtjev i sva potrebna dokumentacija dostavlja se  na pisarnicu Šibensko-kninske županije.
Rok za dostavu: do 04. prosinca 2023. godine.

Zahtjev za dodjelu sredstava i potrebna dokumentacija koju treba priložiti uz prijavu nalaze se na stranicama županije.

Dodatne obavijesti možete dobiti na mail poljoprivreda@skz.hr

Poziv na 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija

18. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 
9-sekcija racunovodja

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore organizira 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija koji će se održati 16. prosinca 2023. u hotelu Well, Terme Tuhelj.
Termin održavanja: 16. prosinca 2023.
Dolazak sudionika moguć je od 15. prosinca 2023. od 14:00 sati
Smještaj je organiziran u hotelu Well, Terme Tuhelj
16. prosinca 2023. ( subota)  u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima održavat će se predavanja i okrugli stolovi na aktualne teme.
Prijave za smještaj sudionika vrše se putem poveznice: https://bit.ly/49Ay4dY
Prijavu smještaja putem poveznice moguće je izvršiti do najkasnije do 1. prosinca 2023. godine. Nakon navedenog datuma, hotel neće biti u mogućnosti jamčiti smještaj.

Majstori ljepote: U ožujku 2024. u Zagrebu - TOP događanje koje će okupiti nekoliko stotina hrvatskih frizera i kozmetičara

17. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK), u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, će sljedeće godine na jednom mjestu okupiti vodeće hrvatske frizere i kozmetičara pod kapom višednevnog stručnog događanja pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a".
Ova beauty manifestacija će se održati od 8. do 10. ožujka 2024. godine, kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024., te će pružiti uvide u najnovije trendove i izazove koji oblikuju ovu industriju. U sklopu višednevnog događanja će se održati državno natjecanje frizera i kozmetičara, ali i natjecanja za učenike strukovnih škola  te niz zanimljivih panela i rasprava – programi koje će privući najbolje domaće talente iz frizerskog i kozmetičkog svijeta, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i kreativnost.
BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024., sajam u okviru kojeg će se predstaviti „Majstori ljepote“, pozicionirao se kao najutjecajnije regionalno događanje posvećeno ljepoti, koje ove godine obilježava 25. rođendan. Mjesto je to okupljanja najpoznatijih domaćih, ali i svjetskih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova te se  pozicionirao se kao centralna međunarodna platforma za stručnjake iz kozmetičke i frizerske industriju. Događaj je jednako namijenjen profesionalcima, ali i široj publici koja će imati priliku doživjeti širok spektar proizvoda i usluga u ovom dinamičnom sektoru, sve na jednom mjestu. U sklopu ovog događanja održat će se i „Estetica po tvojoj mjeri“, konferencija koja na jednom mjestu u panel raspravama i predavanjima okuplja najzvučnija imena estetske medicine, plastične kirurgije, kozmetologije, nutricionizma, endokrinologije i psihologije, uz osobe iz javnog života, koje će iznijeti svoje  poglede na estetske promjene i trendove.
Upite postavite putem e-mail adrese majstoriljepote@hok.hr.

20. nastup šibenskih obrtnika na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

14. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik je i ove godine predstavilo autohtone proizvode svojih obrtnika na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije koji se održao u Križevcima od 10. do 12 studenog 2023. godine.
Na sajmu s gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstava, predstavili su se sljedeći šibenski obrtnici: „Karmen“ Krojačko-dizajnerski obrt, „Deni Design“ Obrt za izradu nakita, „Zlatarna Simon Čivljak“, „Sani Design By Đina Grbin“, Kućna radinost „ŠIBENIK“, "MADIT" Zajednički obrt za izdavačku djelatnost i propagandu i „SAPUNOTEKA“ obrt za uslužne djelatnosti, trgovinu i proizvodnju.
Udruženje obrtnika Šibenik, sa svojim predsjednikom Josom Smolićem, obilježilo je 20 godina uspješnog predstavljanja svojih obrtnika na navedenom sajmu.

Jedinstven obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti

13. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore inicirala je prijedlog izrade jedinstvenog obrasca svih banaka za utvrđivanje kreditne sposobnosti. Nakon provedene analize postojećih obrazaca u praksi, Sekcija je napravila JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA te po prvi puta uvela nova rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.

JOB obrazac već je pripremljen u skladu sa izmjenama koje nas očekuju od 1. 1. 2024. godine te pozivamo sve računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu s korištenjem istog.
Primjena JOB obrasca omogućiti bržu dostavu podataka poslovnim bankama i po prvi put omogućuje obrtnicima da dostavljaju podatke iz svog poslovanja na njima prilagođen način.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore nastojat će primjenu istog obrasca dogovoriti i sa svim leasing kućama, kako bi se poduzetništvo u Hrvatskoj dodatno administrativno rasteretilo.

Preuzmite JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

2. Studeni 2023. / Cijeli članak »
 

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, ove godine se održava u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj, Hotel Well) od 26. do 28. studenoga 2023. godine.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje aktualne problematike u sektoru, razmjena mišljenja različitih dionika i njihovih specifičnih perspektiva te pronalaženje rješenja i modela unapređenja poslovanja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika, ključnih za stvaranje i održavanje statusa Hrvatske kao svjetske turističke velesile.

Neke od tema koje će biti obrađene kroz stručna predavanja i panel rasprave na ovogodišnjem kongresu su:
• nedostatak kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu;
• novosti vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu;
• pregled trenutnog stanja u sektoru,
• potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj.

U panel raspravama sudjelovat će predstavnici državnih tijela, stručnjaci i dionici iz ugostiteljsko-turističkog sektora.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a partner Hrvatska turistička zajednica.
Tijekom Kongresa, osigurat ćemo i komercijalne prezentacije, koje mogu biti prilika za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih uz ugostiteljstvo.

PROGRAM DOGAĐANJA 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

 < 1 2 3 4 >  Zadnji
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.