Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
fax.:+ 385 22 311 732
E-mail: uo.sibenik@hok.hr

 
 
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
 

Županijska nagrada Anti Radiću predsjedniku Udruženja obrtnika Šibenik

17. Svibanj 2017. / Cijeli članak »
 

Danas su na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik povodom Dana Šibensko-kninske županije uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.
Nagradu je dobio gospodin Ante Radić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik zbog iznimnog doprinosa u promociji obrtništva i poduzetništva te aktivnog sudjelovanja u nizu gastro događanja kojim se promovira Šibensko-kninska županija u domovini i inozemstvu.
Nagrade su dobili i maestro Dušan Šarac, don Stipe Perkov a grb Šibensko-kninske županije dodijeljen je Ligi protiv raka Šibensko-kninske županije, Muzeju Grada Šibenika, Ekološkoj udruzi Krka i Udruzi Lions kluba „Luca“.
Nagrade laureatima uručio je Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije.
Na svečanoj akademiji nastupili su učenici Glazbene škole Ivan Lukačić iz Šibenika.

 

Župan Goran Pauk primio je dobitnike priznanja „Stvaratelji za stoljeća“

10. Ožujak 2016. / Cijeli članak »
 
Župan Goran Pauk primio je dobitnike priznanja „Stvaratelji za stoljeća“

Udruženje obrtnika Šibenik i Memorijalni centar „Faust Vrančić“ dobitnici su vrijednih međunarodnih priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, koje im je uručeno proteklog vikenda u Dubrovniku na III. Regionalnom summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe pod nazivom 300 najboljih.

Tim povodom župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk primio je danas u Uredu župana predstavnike Udruženja obrtnika Šibenik, predsjednika Antu Radića i tajnicu Vlastu Mesić i Ivanu Skočić, ravnateljicu Memorijalnog centra Faust Vrančić. Svečanom prijemu prisustvovao je i Joso Smolić predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.

U sklopu prijema održana je i tiskovna konferencija na kojoj je župan Goran Pauk čestitao laureatima na ovim prestižnim nagradama te istakao sljedeće:

„Ponosan sam na dobitnike ovih vrijednih priznanja iz naše županije. Obrtništvo i poduzetništvo su temeljni razvoj zajednice, koji pokreću društvo, a obrtnici i poduzetnici su ti koji su zaslužni što imamo fondove, što razvijamo kulturu, sport, obrazovanje, zdravstvo. U našoj županiji obrtnici i mali poduzetnici ostvaruju preko 50% od ukupnih prihoda i čine 98,5 % gospodarstvenika“.

Udruženju obrtnika Šibenik dodijeljena nagrada

8. Ožujak 2016. / Cijeli članak »
 
 Regionalni summit poduzetnika „300 najboljih“

Na Regionalnom summitu poduzetnika „300 najboljih“ održanom u Dubrovniku od 4. do 6. ožujka, Udruženju obrtnika Šibenik dodijeljena je Velika nagrada i posebno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji obrtništva i poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Ovu nagradu dodjeljuje 16-člani neovisni Međunarodni odbor sastavljen od stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz 9 zemalja.

Ove godine predloženo je 469 kandidata a od 105 nominiranih, odabrano je i nagrađeno 66 pravnih i fizičkih osoba. Na Summitu su bili prezentirani dobri primjeri iz prakse. Predsjednik Udruženja Ante Radić, u svom govoru, posebno je istaknuo da je Udruženje obrtnika Šibenik sastavni dio jedinstvenog sustava Hrvatske obrtničke komore te naveo ciljeve i zadatke koje Udruženje provodi u zaštiti i unapređenju obrtnika i obrtništva.

Statua Zlatne ruke s poveljom Zlatne ruke - Ivan Ljubić 2014.

1. Srpanj 2014. / Cijeli članak »
 
Statua Zlatne ruke s poveljom Zlatne ruke - Ivan Ljubić 2014.

Na prijedlog Udruženja obrtnika Šibenik, Hrvatska obrtnička komora dodijelila našem najstarijem članu Skupštine i Upravnog odbora, gosp. Ivanu Ljubiću, vlasniku Restorana „Dva mornara“ iz Zablaća za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i iznimni doprinos razvoju hrvatskog obrtništva Statuu „ZLATNE RUKE“ s poveljom „ZLATNE RUKE“.

Ista mu je dodijeljena na svečanoj Akademiji povodom 20. obljetnice obnove djelovanja rada Hrvatske obrtničke komore koja je održana 01. srpnja 2014. u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Nagrada Grada Šibenika Udruženju obrtnika Šibenik

29. Rujan 2012. / Cijeli članak »
 
Udruženje obrtnika Šibenik

Gradsko vijeće Grada Šibenika dodijelilo je Udruženje obrtnika Šibenik Udruženju obrtnika Šibenik za osobit doprinos u promicanju tradicijskih obrta i sudjelovanje u organizaciji manifestacija koje imaju za cilj promidžbu grada Šibenika.
Nagrade i priznanja Grada Šibenika uručene su ovogodišnjim dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 28. rujna 2012. godine, koja je održana u povodu Dana Grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Mihovila.
Nazočni su bili i predsjednik RH dr. Ivo Josipović, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, saborski zastupnici Šibensko-kninske županije, šibenski biskup monsinjor Ante Ivas, župan šibensko-kninski Goran Pauk, predstavnici prijateljskog grada Vukovara te mnogi drugi uzvanici.
Ovogodišnjim laureatima nagrade i priznanja uručili su gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i predsjednik Gradskog vijeća mr. sc. Goran Grguričin.

Uz Udruženje obrtnika Šibenik, nagrade Grada Šibenika dobili su Darko Gulin za doprinos na području glazbenog djelovanja i promicanje pomorskih tradicija grada, sestre Benediktinke sv. Luce za doprinos u očuvanju kulturne i povijesne baštine te Terraneo festival za promicanje kulturne i turističke ponude grada.
Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Milivoju Zeniću, dugogodišnjem ravnatelju Gradske knjižnice.
Pored nagrada Grada Šibenika kao najvišeg priznanja, zaslužnim građanima i firmama dodijeljeni su još i Grb grada Šibenika i Plakete.

U ime Udruženja obrtnika Šibenik Nagradu je primio predsjednik Udruženja Joso Smolić.

Statua „Zlatne ruke“ s poveljom - Neven Baica

29. Lipanj 2012. / Cijeli članak »
 
Priznanja Statua „Zlatne ruke“

Zagreb, 29. lipnja 2012. – Neven Baica, vlasnik obrta Vodoinstalaterska radnja iz Šibenika dobitnik je priznanja Statua „Zlatne ruke“ s poveljom za životno djelo - za dugogodišnji uspješan rad u obrtu, očuvanje tradicije obiteljskog obrta, izniman doprinos strukovnoj izobrazbi, razvoj i unaprjeđenje obrtničkog komorskog sustava.

Vodoinstalaterska radionica Baica otvorena je 1966. godine, a osnovao ju je Nediljko Baica, otac gospodina Nevena Baice. Neven Baica u očevoj radnji počinje raditi 1970. godine po završetku Metalurško-metalskog školskog centra u Šibeniku, gdje je stekao zvanje vodoinstalatera. Obiteljski obrt preuzima 1979. godine, a obrt i danas uspješno radi. Vodoinstalaterska radionica Baica ima licencu za naukovanje. Neven Baica je 1999. godine uspješno sudjelovao na seminaru sa multiplikatore u okviru projekta uvođenja majstorskih ispita u Republici Hrvatskoj za zanimanje vodoinstalater, te stekao certifikat za multiplikatora.
Član je komisije za polaganje majstorskih ispita od samog početka uvođenja projekta majstorskih ispita u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Gospodin Baica aktivan je član komorskog sustava. U Udruženju obrtnika Šibenik član je Skupštine, Upravnog odbora i Sekcije uslužnih djelatnosti. U Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije član je Skupštine i Upravnog odbora.

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, na prijedlog Udruženja obrtnika Šibenik,  dodijelila je 2005. i 2010. godine Nevenu Baici nagradu za trideset, odnosno trideset pet godina rada u obrtništvu i aktivno sudjelovanje u izgradnji obrtničkog sustava.

Plaketa Zlatne ruke s priznanjem Zlatne ruke - Joso Smolić 2010.

1. Srpanj 2010. / Cijeli članak »
 

Na Svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 1. srpnja 2010. godine, pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, najzaslužnijim obrtnicima dodijeljena su najviša priznanja HOK-a «Zlatne ruke», za dugogodišnji rad u obrtu i na razvoju obrtništva.


Plaketa ZLATNE RUKE s priznanjem ZLATNE RUKE dodijeljena je podpredsjedniku Udruženja obrtnika Šibenik, Josi Smoliću, vlasniku Ugostiteljskog obrta „Zlatni tulp“ iz Šibenika, za osobit doprinos u razvoju, unapređenju i promicanju ugostiteljskog obrta te ostvarene rezultate u strukovnom radu, a posebno u tijelima komorskog sustava.

Zlatarna Simon Čivljak - Nagrada Grada Šibenika

28. Rujan 2009. / Cijeli članak »
 
Nagrada Grada Šibenika

Na prijedlog Udruženja obrtnika Šibenik, Gradsko vijeće Grada Šibenika dodijelilo je nagradu Grada Šibenika Zlatarni Simon Čivljak Šibenik, vlasnika Ljazera Čivljaka.

Upravni odbor Udruženja prilikom nominiranja navedenog obrta rukovodio se obiteljskom tradicijom obavljanja obrta te nagradama koje je današnji vlasnik dobio za svoj rad od Hrvatske turističke zajednice. Isto tako, u obzir je uzet i najnoviji suvenir „Bagatin“ (stari srednjovjekovni šibenski novčić) kojeg je ponovno oživio gospodin Čivljak i koji na najbolji mogući način prezentira povijest grada.

Svečana dodjela nagrada održana je 28. rujna 2009. godine, uoči Dana grada i blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Gradskoj vijećnici.

Nagradu su uručili gradonačelnik Ante Županović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Ninić.

 1 2 > 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.