Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
 
MOGS međunarodni obrtnički i gospodarski sajam Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam je manifestacija koju je Udruženje obrtnika Šibenik pokrenulo s ciljem što bolje prezentacije obrtništva s područja Šibensko-kninske županije, a isto tako cijele Hrvatske kao i zemalja u okruženju. Cilj je uključivanje što više partnera u organizaciju, kako bi sajam postao mjesto gospodarskog povezivanja, iskazivanje potreba obrtništva, otvaranje novih tržišta te prepoznavanje Šibenika kao turističkog i gospodarskog potencijala.
 

3. Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam MOGS Šibenik 2013.

14. Ožujak 2016. / Cijeli članak »
 
3. Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam

Naše Udruženje uspješno je organiziralo 3. Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam MOGS održan je 29. studenog do 01. prosinca 2013. godine koji je održan  pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika dr. Ive Josipovića.

Pokroviteljstvo sajmu dali su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska obrtnička komora, Šibensko-kninska županija i grad Šibenik. Suorganizator sajma bila je HGK Županijska komora Šibenik. Sajam je održan na 1000 četvornih metara unutarnjeg i isto toliko vanjskog prostora. Na sajmu je izlagalo 120 izlagača iz Hrvatske Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine te iz Češke i Belgije preko svojih poslovnih partnera.

Sponzori sajma bili su: Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Općina Primošten,  Allianz Zagreb d.d., Solaris d.d., Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zelenilo d.o.o. Šibenik, Gradska čistoća d.o.o. Šibenik, Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Atelje Opera Šibenik, Hrvatsko narodno kazalište Šibenik, Tvornica TEF d.d., Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

2. međunarodni obrtnički i gospodarski sajam – 2012.

25. Studeni 2012. / Cijeli članak »
 
2. međunarodni obrtnički i gospodarski sajam

2. međunarodni obrtnički i gospodarski sajma MOGS 2012 Šibenik, održan je od 23. do 25. studenog 2012. godine. Sajam je postigao ciljeve zbog kojih smo ga i pokrenuli, a oni su između ostalog, predstaviti i pokazati  proizvode i usluge koje nude šibenski obrtnici i poduzetnici na jednom prepoznatljivom mjestu u cilju sklapanja poslova i otvaranja novih tržišta kao i predstaviti razvojne potencijale grada Šibenika.

Na sajmu je svoje proizvode i usluge izlagao 161 izlagač iz Hrvatske i inozemstva, (Bosna i Hercegovina, Kanada i Italija). Sajam je održan na prostoru bivše Tvornice TEF u Šibenik a izlagači su imali na raspolaganju 1600 metara četvornih zatvorenog prostora i isto toliko otvorenog prostora.
Izlagači su sajam ocijenili prosječnom ocjenom 4.7, a njih 98% ima namjeru izlagati i u 2013. godini.
Zbog organizacije sajma MOGS u 2011. godini i promicanja šibenskog obrtništva i grada Šibenika, Udruženje obrtnika Šibenik dobilo je Nagradu Grada Šibenika u 2012. godini. Svečanosti uručivanja Nagrada nazočili su predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović i ministar poduzetništva i obrtništva Gordan Maras.

Prema anketi provedenoj od strane Šibenik Tim-a, časopisa za kulturu, znanost, obrazovanje i promicanje zavičajnih vrijednosti, sajam MOGS proglašen je 3. događajem godine u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji a osvojio je 1. mjesto kao gospodarski događaj u 2012. godini.

1. međunarodni obrtnički i gospodarski sajam – MOGS Šibenik

27. Studeni 2011. / Cijeli članak »
 
Prvi međunarodni gospodarski sajam

Udruženje obrtnika Šibenik, nakon dugog niza godina planiranja, napokon je 2011. godine ostvarilo uvjete za organizaciju1. obrtničkog i gospodarskog sajma u Šibeniku, koji je već prvu godinu poprimio obilježje međunarodnog. Grad Šibenik je Udruženju obrtnika za potrebe održavanja sajma ustupio prostor na kojem se nalazila bivša Tvornica elektroda i ferolegura.

Sajam se održao u zatvorenom prostoru, šatoru veličine 1000 m2 sa izložbenim prostorom za oko 150 izlagača te sa 2000 m2 vanjskog izlagačkog prostora.

Cilj sajma je skrenuti pozornost na proizvode i usluge koje nude obrtnici i poduzetnici Šibensko-kninske županije, stvoriti mjesto prezentacije i promocije u cilju sklapanja poslova i otvaranja novih tržišta i iskoristiti sinergiju nastupa izlagača kako bi sajam postao prepoznat u širim poslovnim krugovima, kako bi se i na taj način pomoglo šibenskom gospodarstvu. Također je njegov cilj bio i afirmiranje prostora bivšeg TEF-a koji se pokazao kao itekako prikladan za organizaciju ovakvih i sličnih manifestacija.

1. međunarodni obrtnički i gospodarski sajam – MOGS održan je od 25. do 27. studenog 2011. godine. Na njemu je svoje proizvode i usluge prezentiralo 104 izlagača iz Hrvatske te Italije i Bosne i Hercegovine.

Prema službenim podacima, razgledalo ga je više od 5 tisuća posjetitelja. U anketi koja je provedena posljednjeg dana sajma izlagači su Sajmu dali prosječnu ocjenu 4,65 s tim da je najmanja ocjena bila dobar (6 posto ispitanika), vrlo dobrim ga je ocijenilo njih 23 posto, a čak 71 posto izlagača smatra da je Sajam zaslužio ocjenu odličan što je posebno ohrabrilo i ugodno iznenadilo nas kao organizatore. Najveći broj izlagača, pokazala je anketa, na sajmu je nastupio da bi se predstavio tržištu, njih 19 posto je došlo zbog prodaje svojih proizvoda dok ih je svega 13 posto privukao besplatni izlagački prostor.

Svi su izlagači izrazili želju da na tom sajmu izlažu i sljedeće godine.

Naša Sekcija ugostitelja je sva tri sajamska dana pripremala dalmatinske delicije koje su besplatno mogli probati izlagači i posjetitelji sajma, što je sajam učinilo još privlačnijim.

Organizaciji MOGS-a značajno su pridonijeli Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija. Važnost ovog projekta i prezentiranje naših obrtnika i ostalih gospodarskih subjekata iz Hrvatske prepoznao je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prihvaćajući visoko pokroviteljstvo nad 1. međunarodnim obrtničkim i gospodarskim sajmom u Šibeniku.

 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.