Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
 
Uskršnji doručak Uskršnji doručak je manifestacija koju je Udruženje obrtnika Šibenik – Sekcija ugostitelja i turističkih djelatnika pokrenulo 2004. godine, zajedno sa Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom Grada Šibenika. Uskršnji doručak je manifestacija s kojom se tradicionalno otvara turistička sezona. Sekcija ugostitelja svojim gastronomskim uskršnjim umijećem čuva od zaborava tradiciju blagovanja ovog najvećeg kršćanskog blagdana i svake godine predstavlja centralni događaj same manifestacije. Od 2007. godine, ova manifestacija se provodi na cijelom teritorijalnom obuhvatu Udruženja. Na sam Uskrs održava se „Uskršnja marenda“ u Skradinu u suradnji s Gradom Skradinom i Turističkom zajednicom Grada Skradina i „Uskršnji doručak“ u Rogoznici u suradnji s Općinom Rogoznica i Turističkom zajednicom općine Rogoznica a na Uskršnji ponedjeljak, uskršnji doručak se organizira u Gradu Šibeniku i Općini Primošten. Ova manifestacija je dobro prihvaćena i dobro posjećena od strane samih građana a svake godine i sve većeg broja turista.
 

Uskršnji doručak: Bogata trpeza povodom 950. rođendana Šibenika

5. Travanj 2016. / Cijeli članak »
 

Na Uskršnji ponedjeljak, 28. ožujka, ni loše vrijeme nije zaustavilo Šibenčane da dođu na 12. Uskršnji doručak na šibensku rivu gdje je Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik od ranih jutarnjih sati pripremao tradicionalna uskršnja jela.

Ove godine obilježava se 950. godina od prvog spomena Krešimirovog grada, pa su se ugostitelji potrudili da ovogodišnja fritaja bude bogatija i svečanija, oplemenjena dalmatinskim mirodijama u čijoj aromi i okusu su uživali mnogobrojni Šibenčani i njihovi gosti.

No, bogata nije bila samo trpeza već i prigodni program pa su tako ispred Zgrade Županije nastupili Šibenska narodna glazba, Eto igraonica Balarin, Dječji zbor Cvrčak, Šibenska gradska straža, Šibenske šuštine i klapa Sebenico.

Puno stranih i domaćih gostiju na rogozničkom Uskršnjem doručku

5. Travanj 2016. / Cijeli članak »
 

Uskršnjim doručkom u Rogoznici, koji je po 9. put održan na sam Uskrs, otvorena je turistička sezona za koju se predviđa da će nadmašiti prošlogodišnje rezultate od pola milijuna gostiju koji su posjetili Rogoznicu.

Udruženje obrtnika Šibenik, zajedno s Općinom i Turističkom zajednicom Rogoznice, je bogatim kulturno-umjetničkim programom i svečanim blagdanskim delicijama na prekrasno uređenoj trpezi počastilo je brojne stanovnike i goste Rogoznice.

Uskršnji doručak 2016 Skradin

5. Travanj 2016. / Cijeli članak »
 

U organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik i Turističke zajednice grada Skradina organiziran je Uskršnji doručak u Skradinu, i to na sam uskrs na glavnom skradinskom trgu, u vrijeme kad su kroz Skradin prolazile mnogobrojne grupe turista prema nacionalnom parku Krka.

Skradinski ugostitelji i ove godine svojom maštovitošću i čuvanjem gastro tradicije, privukli su veliki broj gostiju  i građana Skradina.

Šibenik uskršnji doručak

6. Rujan 2013. / Cijeli članak »
 
Šibenik uskršnji doručak

Rogoznica uskršnji doručak

6. Rujan 2013. / Cijeli članak »
 
Rogoznica uskršnji doručak

Skradin uskršnji doručak

6. Rujan 2013. / Cijeli članak »
 
Skradin uskršnji doručak
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.