Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
E-mail: uo.sibenik@hok.hr
Predsjednik:: Joso Smolić
Tajnik: Marijana Zjačić

Radno vrijeme od 8 do 16 sati.

 
 
Arhiva vijesti UO Šibenik
 

Konferencija o financiranju poduzetništva i inovacija

18. Svibanj 2015. / Cijeli članak »
 

Članovi Udruženja obrtnika Šibenik sudjelovali su na „Konferenciji o financiranju poduzetništva i inovacija“, koju je organizirao Grad Šibenik u okviru projekta NEXT kojeg financira Europska unija iz sredstava programa IPA Jadranska prekogranična suradnja. Konferencija je održana u hotelskom naselju Solaris, 15. svibnja 2015. godine 
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG– BICRO) predstavila je Poduzetnički impuls te programe za financiranje inovacija. Predstavljeni su i programi kreditiranja HBOR-a namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima te HBOR-ovi proizvodi namijenjeni korisnicima EU projekata a državne potpore za zapošljavanje predstavio je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

Udruženje obrtnika Šibenik na gastro izložbi u Garešnici

14. Svibanj 2015. / Cijeli članak »
 
10-garesnica 1

U organizaciji Udruženja obrtnika Garešnica i grada Garešnica, 8. svibnja ove godine održana je 6. Županijska gastro izložba. Udruženje obrtnika Šibenik, koje je s Udruženjem obrtnika Garešnica potpisalo Povelju prijateljstva, tradicionalno nastupa na ovoj gastro manifestaciji prezentirajući tradicionalna dalmatinska jela.
Ove godine program manifestacije je proširen 3. Otvorenim natjecanjem naučnika, kuhara i konobara te njihovih mentora.

8. Svjetsko prvenstvo u ribolovu štapom

14. Svibanj 2015. / Cijeli članak »
 
9-ribolov

U nedjelju, 10. svibnja 2015. godine otvoreno 8. svjetsko prvenstvo u ribolovu štapom iz usidrene brodice u Rogoznici. Ova manifestacija privukla je veliki broj domaćih i stranih gostiju. Udruženje obrtnika Šibenik i restoran Antonijo iz Rogoznice, kao sponzori,   potrudili su se da natjecatelji i gosti uživaju u ribljim specijalitetima.
8. svjetsko prvenstvo u ribolovu štapom traje od 9. do 16. svibnja 2015. godine.

Pobjednici EU kviza dobili tablet

14. Svibanj 2015. / Cijeli članak »
 
8-eukviz

Šibensko-kninska županija, u suradnji s lokalnim portalima, organizirala je kviz posvećen Danu Europe. Danas je u Uredu župana bila dodjela nagrada pobjednicima kviza, u kojem je sudjelovala stručna služba Udruženja obrtnika Šibenik. Osim točnih odgovora na sva postavljena pitanja ocjenjivala se i brzina odgovora.
Župan Pauk je podsjetio kako Šibensko - kninska županija od 2006. godine obilježava Dan Europe i nastoji svima približiti sve teme vezane za Europsku uniju te kako i na koji način Županija koristi mogućnosti koje su se otvorile ulaskom Hrvatske u  zajednicu europskih naroda.
Posebno je pohvalio zainteresiranost i znanje koju je stručna služba Udruženja obrtnika Šibenik pokazala sudjelovanjem na kvizu čime su potvrdili da prate i  vladaju informacijama na temu Europske unije.
Ante Radić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik je kazao da Udruženje predano radi i da prati sve teme vezane za obrtnike, kao i ovu o Europskoj uniji i mogućnostima koje nam se pružaju. Također je rekao da je i nagrada koju je Udruženje dobilo dodatni poticaj da se oboružamo informacijama koje će obrtnicima pomoći da se natječu i da dobiju novac iz europskih fondova namijenjen poduzetništvu.

7. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

30. Travanj 2015. / Cijeli članak »
 

Danas je otvoren 7. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije. Sajam je organizirala Šibensko-kninska županija i JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, HGK – Županijska komora Šibenik i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije.
Udruženje obrtnika Šibenik i ove je godine animiralo svoje članove da izlažu na sajmu, a mnogi naši obrtnici iskoristili su priliku da na sajmu prezentiraju i svoje nove proizvode. Upravo je Udruženje obrtnika Šibenik sa Gradom Skradinom i Turističkom zajednicom Skradina bilo inicijator i organizator 1. sajma ove vrste u Skradinu.
Na 7. sajmu agroturizma svoje proizvode izlaže 178 izlagača iz cijele Hrvatske. Sajam je otvorio ministar turizma Darko Lorencin koji je naglasio da ovakve manifestacije pokazuju sav trud, maštovitost hrvatskih obrtnika i poljoprivrednika, što garantira kvalitetniju turističku ponudu ali i radna mjesta.

 

Stručno predavanje – Zaštita od buke i novi propisi iz Zaštite na radu

24. Travanj 2015. / Cijeli članak »
 

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije u suradnji sa Zaštitainspekt d.o.o. Osijek – poslovna jedinica Šibenik, organizirala je danas stručno predavanje o primjeni propisa vezanih za Zaštitu od buke kao i o novim propisima iz Zaštite na radu, s posebnim osvrtom na obveze poslodavaca.
Uz obrtnike i poduzetnike s našeg područja, predavanju su prisustvovali predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika kao i predstavnici Sanitarne inspekcije.

 

Zakupnine gradskih prostora obrtnicima 20% niže

3. Veljača 2015. / Cijeli članak »
 

Dobra suradnja Grada Šibenika i Udruženja obrtnika Šibenik rezultirala je još jednom odlukom gradonačelnika dr. Željka Burića o smanjenju zakupnine zakupcima poslovnih prostora za 20% i to za vrijeme trajanja postojećih ugovora o zakupu.
S obzirom da je Grad Šibenik u sustavu PDV-a od 01. siječnja 2014. godine a da se radi toga dodatno ne opterete obrtnici i poduzetnici koji su zakupnici istih prostora, gradonačelnik je donio odluku o dugoročnom smanjenju zakupnine za 20% tako da će oni koji su u sustavu PDV-a čak imati smanjen iznos zakupnine. Ovom odlukom pokazalo se da se vodi briga o obrtnicima koji su zakupci gradskih prostora te da im se želi olakšati poslovanje koliko je to moguće s obzirom na zakonske okvire.

 

Uskršnji doručak 2016.

21. Ožujak 2016. / Cijeli članak »
 

Udruženje obrtnika Šibenik zajedno s turističkim zajednicama Šibenika, Rogoznice i Skradina te gradovima Šibenik i Skradin i općinom Rogoznica, tradicionalno otvara turističku sezonu s manifestacijom „Uskršnji doručak“.

Uskršnji doručak u Rogoznici je na sam Uskrs 27. travnja 2016. godine a u Šibeniku i Skradinu na Uskrs 28. travnja 2016. godine.

„Uskršnjim doručkom“ njegujemo i čuvamo tradicionalna uskršnja jela i običaje.

 < 1 2
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.