Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
fax.:+ 385 22 311 732
E-mail: uo.sibenik@hok.hr

 
 

II. međunarodni festival „Okusi Mediteran“ u Šibeniku

25. Svibanj 2015. / Prikaži sve »
 
4-mediteran 2

II. Međunarodni festival „Okusi Mediteran“ održao se u Šibeniku od 28 do 31. svibnja 2015. godine pod motom „Dobra hrana, dobro zdravlje, dobar život“. U sklopu festivala svakodnevno se održavala Mediteranska tržnica u okviru koje su se predstavili naši brojni proizvođači  autohtonih proizvoda, a posebnu pozornost privukao je štand našeg obrta Sapunoteka na kojem su prezentirani kozmetički proizvodi na bazi ljekovitog mediteranskog bilja. U okviru mediteranske tržnice održan je i ITALIA FEST, festival talijanskih gastronomskih specijaliteta iz raznih talijanskih regija. Središnji događaj ovogodišnjeg festivala održan je pod nazivom „ ZVJEZDANI CHIFOVI POD ZVJEZDANIM NEBOM“ u petak 30. svibnja. Jedinstveni kulinarski spektakl chifova okrunjenih Michelinovim zvjezdicama na kojem su svoje gastronomsko umijeće predstavili  San Degeimbre, Belgija,chif restorana L´air du temps, Eghezee, dvije Michelinove zvjezdice, Lionel Levy, Francuska, chif restorana Hotel Dieu/Intercontinental, Marseille, jedna Michelinova zvjezdica, Guillaume Sourrieu, Francuska, chif restorana L´Epuisette, Marseille, jedna Michelinova zvjezdica. I ove godine Udruženje obrtnika Šibenik animiralčo je ugostitelje i proizvođače izvornih proizvoda da se uključe u ovu manifestaciju.
Za vrijeme trajanja festivala šibenski restorani – Prijatelji festivala posluživali su tradicionalna dalmatinska mediteranska jela i vina lokalnih proizvođača. U sklopu ove izuzetne gastro priredbe održane su brojne edukativne radionice, prigodne izložbe i promocije. Vinski dio festivala vodila je čuvena sommelierka Mira Šemić.

 
  • 4-mediteran 2
  • 4-mediteran1
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.