Kontakt informacije

Udruženje obrtnika Šibenik

Adresa: Stjepana Radića 77 A,
22000 Šibenik, Hrvatska

tel.:+ 385 22 331 782, + 385 22 311 730
fax.:+ 385 22 311 732
E-mail: uo.sibenik@hok.hr

 
 

Statua „Zlatne ruke“ s poveljom - Neven Baica

29. Lipanj 2012. / Prikaži sve »
 
Priznanja Statua „Zlatne ruke“

Zagreb, 29. lipnja 2012. – Neven Baica, vlasnik obrta Vodoinstalaterska radnja iz Šibenika dobitnik je priznanja Statua „Zlatne ruke“ s poveljom za životno djelo - za dugogodišnji uspješan rad u obrtu, očuvanje tradicije obiteljskog obrta, izniman doprinos strukovnoj izobrazbi, razvoj i unaprjeđenje obrtničkog komorskog sustava.

Vodoinstalaterska radionica Baica otvorena je 1966. godine, a osnovao ju je Nediljko Baica, otac gospodina Nevena Baice. Neven Baica u očevoj radnji počinje raditi 1970. godine po završetku Metalurško-metalskog školskog centra u Šibeniku, gdje je stekao zvanje vodoinstalatera. Obiteljski obrt preuzima 1979. godine, a obrt i danas uspješno radi. Vodoinstalaterska radionica Baica ima licencu za naukovanje. Neven Baica je 1999. godine uspješno sudjelovao na seminaru sa multiplikatore u okviru projekta uvođenja majstorskih ispita u Republici Hrvatskoj za zanimanje vodoinstalater, te stekao certifikat za multiplikatora.
Član je komisije za polaganje majstorskih ispita od samog početka uvođenja projekta majstorskih ispita u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Gospodin Baica aktivan je član komorskog sustava. U Udruženju obrtnika Šibenik član je Skupštine, Upravnog odbora i Sekcije uslužnih djelatnosti. U Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije član je Skupštine i Upravnog odbora.

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, na prijedlog Udruženja obrtnika Šibenik,  dodijelila je 2005. i 2010. godine Nevenu Baici nagradu za trideset, odnosno trideset pet godina rada u obrtništvu i aktivno sudjelovanje u izgradnji obrtničkog sustava.

 
  • Priznanja Statua „Zlatne ruke“
  • Vodoinstalaterska radionica Baica
  • „Zlatne ruke“
 
 
 
UO Šibenik u brojkama
Pregled broja obrtnika i godišnja statistika članova Udruženja obrtnika Šibenik
Povijest šibenskog obrtništva i poduzetništva
Suvremeni oblici organiziranja šibenskih obrtnika datiraju od 22. svibnja 1910. godine kada je u Šibenskom kazalištu održana Skupština na kojoj je ustrojena “Obrtnička zadruga građevinskih i sa istima srodnih obrta”.
Članovi UO Šibenik dobitnici nagrada i priznanja
Pregled nagrađivanih članova Udruženja obrtnika Šibenik.